Premierul Moldovei şi ambasadorul român la Chişinău s-au întâlnit pentru a pregăti şedinţa comună de Guvern

Publicat: Sâmbătă, 18 Martie 2017 10:24 // Actualizat: Sâmbătă, 18 Martie 2017 10:24 // Sursa: romaniatv.net

Primul-ministru al Moldovei, Pavel Filip, a avut, vineri, o întrevedere cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, scopul întâlnirii fiind pregătirea vizitei de lucru pe care Filip o va face în România pe 23 martie, vizită de lucru care va avea ca punct central şedinţa comună a guvernelor român şi moldovean de la Piatra-Neamţ.
 

”Cei doi oficiali au reiterat subiectele de interes comun care vor fi incluse pe agenda bilaterală, printre care: proiectele din domeniul economic, energetic, social, al educaţiei, finanţelor, justiţiei şi al afacerilor interne. O atenţie aparte va fi acordată subiectului de interconectare energetică dintre cele două state”, transmite guvernul de la Chişinău.

Pavel Filip a evocat relaţiile bilaterale foarte bune dintre cele două state.  „România ne-a dat o mână de ajutor exact în momentul în care Republica Moldova avea cea mai mare nevoie. Datorită asistenţei financiare şi a utilizării eficiente a acesteia, am reuşit să deblocăm finanţările externe şi să depăşim criza în care s-a pomenit ţara noastră în anul 2015”, a declarat Pavel Filip, conform News.ro.

Acesta l-a informat pe ambasadorul român privind agenda reformelor preconizate de către guvernul Moldovei şi hotărârea acestuia ca acestea să ducă la ireversibilitatea parcursului european al ţării vecine.

„Republica Moldova este o prioritate strategică în politica externă a României şi suntem gata să vă ajutăm în atingerea obiectivului de integrare europeană a ţării”, a spus, la rândul său, ambasadorul Sorin Ioniţă.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Pavel Filip Piatra Neamţ Republica Moldova Romania
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8722
RON
25 Sep
noapte 17 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H