Premierul Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră cu privire la tulpina africană a coronavirusului: „Mă voi consulta cu autoritățile din România asupra unor noi măsuri”

Premierul Nicolae Ciucă a făcut un anunț de ultimp oră cu privire la măsurile care s-ar putea impune în România pentru prevenirea răspândirii tulpinii africane a coronavirusului.

26 nov. 2021, 21:17
Premierul Nicolae Ciucă, anunț de ultimă oră cu privire la tulpina africană a coronavirusului: „Mă voi consulta cu autoritățile din România asupra unor noi măsuri”

Premierul Nicolae Ciucă a făcut un anunț de ultimp oră cu privire la măsurile care s-ar putea impune în România pentru prevenirea răspândirii tulpinii africane a coronavirusului.

Valeriu Gheorghiţă, anunţ grav despre supertulpina africană: „Poate ocoli răspunsul imun, sunt peste 30 de mutaţii”

„Guvernul României este la curent clipă de clipă cu evoluția pandemiei în plan național și internațional. Am luat notă de recomandările de ultimă oră ale Comisiei Europene și ale Organizației Mondiale a Sănătății. Mă voi consulta cu factorii decizionali din România și vom anunța în cel mai scurt timp posibil măsurile dispuse pentru a împiedica răspândirea variantei sud-africane a SARS-CoV-2.”, a menționat premierul Ciucă, într-o postare pe Facebook.

Noua tulpină COVID pune pe jar autorităţile în UE. Comisia Europeană cere activarea „frânei de urgenţă” privind călătoriile

Noua tulpină COVID pune pe jar autorităţile în UE. Ursula von der Leyen, şefa Comisiei Europene, recomandă suspendarea călătoriilor din toate ţările afectate şi şi plasarea într-o ”carantină strictă” a cetăţenilor europeni care revin din aceste state.

Alexandru Rafila, avertisment despre noua tulpină COVID. „A fost declarată o variantă preocupantă. Se transmite mai repede

„Luăm veştile despre noua variantă covid cu extrem de multe mutaţii foarte în serios. Mutaţiile pot conduce la apariţia şi răspândirea unor variante SARS-CoV-2 şi mai îngrijorătoare şi la răspândirea acestora în doar câteva luni în întreaga lume”, a avertizat şefa CE.

De asemenea, Ursula von der Leyen îndeamnă autorităţile din statele membre să acţioneze „foarte rapid, decisiv şi unit”.

Noua tulpină COVID pune pe jar autorităţile în UE. „Înţelegem în mod clar pericolul pe care-l reprezintă această nouă variantă”
Preşedintele Comisiei Europene a anunţat că le-a propus statelor membre UE să activeze „frâna de urgenţă” împotriva călătoriilor din ţări situate în sudul Africii şi din alte state, pentru a putea fi limitată răspândirea noii variante de COVID-19, conform News.ro.

„Toate legăturile aeriene ale acestor ţări este necesar să fie suspendate până când înţelegem în mod clar pericolul pe care-l reprezintă această nouă variantă”, a precizat Ursula von der Leyen

Şefa Comisiei Europene vrea plasarea în carantină „strictă” a cetăţenilor care se întorc din aceste regiuni.

Mai multe state membre UE – între care Franţa, Germania, Italia şi Olanda – au luat deja astfel de măsuri.

Cazuri de contaminare cu această nouă variantă, descoperită în Africa de Sud au fost descoperite la Hong Kong, în Israel – o persoană care s-a întors din Malawi -, dar şi în Belgia – o persoană care a revenit din Egipt.

Folosirea măştilor de protecţie, igiena mâinilor şi distanţarea socială, dar şi interdicţiile de călătorie şi măsuri la frontieră ”ajută la încetinirea răspândirii virusurilor”, ”un lucru important”, pentru că ne ajută ”să câştigăm un timp preţios” în vederea vaccinării, a apreciat şefa CE.

Contractele pe care UE le-a încheiat cu producătorii de vaccin împotriva covid-19 prevăd ca vaccinurle ”să fie adaptate imediat unor noi variante, imediat ce apar”, subliniază Ursula von der Leyen, care adaugă că ”Europa şi-a luat măsuri de precauţie”.