Premierul Republicii Moldova: Singurul nostru plan este apropierea de Uniunea Europeană

Publicat: Marţi, 03 Aprilie 2018 20:56 // Actualizat: Marţi, 03 Aprilie 2018 20:56 // Sursa: romaniatv.net

Singurul plan al Republicii Moldova este apropierea de Uniunea Europeană, astfel încât parcursul european al ţării să devină ireversibil, a declarat marţi premierul moldovean Pavel Filip, în urma unei întrevederi la Chişinău cu o delegaţie a Parlamentului European, relatează site-ul deschide.md.

"Pentru noi este importantă susţinerea în continuare din partea UE. Nu avem planul sau , avem un singur plan - apropierea de Uniunea Europeană, astfel încât parcursul european al ţării să devină ireversibil", a spus Pavel Filip.

Şeful guvernului de la Chişinău a apreciat sprijinul constant al Parlamentului European în promovarea parcursului european al Republicii Moldova şi în implementarea agendei de reforme, menţionând că atât Guvernul, cât şi Parlamentul, menţin ca prioritară implementarea Acordului de Asociere cu UE.

Europarlamentarii din Comisia pentru Afaceri Externe şi Comisia pentru Bugete se află în vizită de lucru în Republica Moldova, în perioada 3-6 aprilie. Scopul vizitei este de a evalua nivelul de implementare a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană şi de a monitoriza eficienţa utilizării sprijinului financiar din partea Blocului comunitar.

Premierul Republicii Moldova a menţionat că Guvernul depune toate eforturile pentru îndeplinirea acţiunilor convenite pentru alocarea asistenţei macrofinanciare din partea UE.

Totodată, pentru a asigura o utilizare mai eficientă a asistenţei externe, a fost schimbat mecanismul de coordonare a acesteia. "În prezent banii publici sunt cheltuiţi cu multă prudenţă şi eficienţă maximă", a precizat Pavel Filip.

Europarlamentarii au încurajat autorităţile de la Chişinău să continue eforturile pentru consolidarea statului de drept, a sectorului justiţiei şi a mass-media, pentru investigarea fraudei bancare şi recuperarea activelor fraudate, precum şi pentru asigurarea condiţiilor pentru desfăşurarea unor alegeri parlamentare libere şi democratice.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Pavel Filip Republica Moldova Uniunea Europeană
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8582
RON
18 Sep
noapte 14 °
zi 24 °
Ultimele joburi adaugate
24 H