Premierul român Mihai Tudose a semnat în Cartea de condoleanţe din Ambasada Spaniei, după atentatele din Spania

Premierul Mihai Tudose a semnat, luni, în Cartea de condoleanţe de la Ambasada Spaniei, prim-ministrul transmiţând un mesaj "de solidaritate şi de compasiune” cu poporul spaniol. El a afirmat că statul român este "dispus şi pregătit” să ofere tot sprijinul în tratarea românului rănit în atentatul de la Barcelona.

21 aug. 2017, 07:52
Premierul român Mihai Tudose a semnat în Cartea de condoleanţe din Ambasada Spaniei, după atentatele din Spania

„Mesaj de solidaritate şi de compasiune. Din câte am fost informat, este un singur român acum, de 33 de ani, cu un diagnostic traumatism cranio-cerebral, cinci coaste rupe, un plămân perforat, stare stabilă”, a spus Mihai Tudose, referindu-se la starea românului rănit în atentatul de la Barcelona.

Întrebat dacă îşi mai menţine afirmaţia potrivit căreia răniţii români ar fi trataţi mai bine în România, prim-mininistrul a susţinut că statul român este pregătit să ofere asistenţă în acest sens, dacă starea pacientului permite transportul cu avionul, potrivit news.ro.

Citeşte şi Poliţia spaniolă face noi raiduri după atentatele din Barcelona şi Cambrils

„Nu sunt medic să spun eu unde poate fi mai bine tratat, ne-am oferit, am vorbit şi acum cu personalul de la Ambasada spaniolă şi cu domnul ministru al Sănătăţii, preşedintele Casei, dacă poate fi tratat în România şi familia doreşte acest lucru, în regulă. Peste chestia asta se suprapune posibilitatea medicală a transportului dacă bolnavul suportă sau nu un transport cu avionul dată fiind acea rană la plămâni. Suntem dispuşi şi pregătiţi să oferim tot ajutorul”, a completat Mihai Tudose.

În urma atentatelor din Barcelona, 13 oameni şi-au pierdut viaţa, iar peste 100, inclusiv trei români, au fost răniţi.