Premierul României, despre campania de vaccinare COVID: ”Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani se vor vaccina”

Cea de-a doua etapa din campania de vaccinare COVID a început vineri, iar peste 300.000 de persoane s-au programat pentru a primi prima doza de vaccin. În această etapă sunt incluse persoanele peste 65 de ani, cei cu boli cronice și angajații din domenii esențiale.

17 ian. 2021, 10:17
Premierul României, despre campania de vaccinare COVID: ”Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani se vor vaccina”

Premierul României susține că atât programările, cât și campania de vaccinare merg bine, iar peste 75% dintre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani vor fi vaccinate în perioada imediat următoare.

Premierul României, despre campania de vaccinare COVID

”Programările merg bine. Campania de vaccinare merge bine. Peste 75% din persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele mai afectate de coronavirus, se vor vaccina în perioada imediat următoare” , este mesajul premierul României pe Facebook.

Citește și: Prima instituţie din România care îi sancţionează pe cei care se opun vaccinării. „Studenţii care refuză să se injecteze nu vor avea voie în spital”

În București au fost programate 62.182 locuri la vaccinare, iar gradul de ocupare a atins procentul de 100%, chiar din prima zi. O situația asemănătoare este și în Cluj, unde persoanele dornice nu se mai pot programa. Pentru următoarele 20 de zile de programare la vaccinare, respectiv perioada 18 ianuarie – 6 februarie, la nivel național s-au realizat 305.562 programări la vaccinare, din cele 364.800 sloturi disponibile.

Platforma în care românii s-au putut programa pentru vaccinare a avut mai multe disfuncționalități și a fost indisponibilă pentru o perioadă de aproximativ trei ore. Programările la vaccinare sunt condiționate atât de numărul dozelor de vaccin aflate în stoc la momentul efectuării operațiunii, cât și de dinamica solicitărilor de înscriere la momentul respectiv.

La nivel național, sunt disponibile 192 de centre de vaccinare, cu 304 cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare de 18.240 de persoane cu prima doză dar și cu rapel. În București sunt deschise publicului pentru programare 7 centre de vaccinare având disponibile 25 de cabinete și o capacitate zilnică de vaccinare a 1.500 de persoane cu prima doză și cu rapel.

Cetățenii din București au posibilitatea să se programeze la vaccinare și în centrele de vaccinare disponibile la nivelul județului Ilfov, unde sunt disponibile 7.397 locuri libere; 9.300 locuri de vaccinare au fost deja ocupate din cursul zilei de ieri.


loading...