Premierul s-a retras dintr-o dezbatere televizată la Hotelul Marriott din centrul Capitalei, denunţând un ŞANTAJ

O întâlnire televizată între premierul Serj Sargsyan şi liderul opoziţiei Nikol Pashinyan s-a încheiat rapid duminică, după ce şeful guvernului s-a retras din emisiune denunţând un "şantaj". 

22 apr. 2018, 08:36
Premierul s-a retras dintr-o dezbatere televizată la Hotelul Marriott din centrul Capitalei, denunţând un ŞANTAJ

„Am venit să vorbesc despre demisia dumneavoastră”, i-a spus deputatul Nikol Pashinyan interlocutorului său în faţa camerelor.

„Nu este un dialog, este un şantaj”, a răspuns premierul Serj Sargsyan înainte de a părăsi sala Hotelului Marriott din centrul capitalei Erevan, unde a avut loc întâlnirea.

„Nu vă pot sfătui decât să vă întoarceţi la un cadru legal, altfel veţi purta responsabilitatea” pentru ceea ce se poate întâmpla, a adăugat el.

Schimbul de replici a continuat. „Nu înţelegeţi situaţia din Armenia, puterea este acum în mâinile poporului”, a spus la rândul său Nikol Pashinyan.

Citeşte şi Proteste la Erevan: Cetăţenii se opun ca fostul preşedinte Serj Sargsian să devină premier

Premierul i-a răspuns că „un partid care a obţinut 8% la alegerile (legislative) nu poate vorbi în numele poporului”, apoi a părăsit încăperea.

Zeci de mii de manifestanţi protestează de mai multe zile în Armenia împotriva lui Serj Sargsyan, la apelul liderului de opoziţie şi deputat Nikol Pashinyan, într-una din cele mai mari manifestaţii organizate în ultimii ani în Armenia.