Premierul sârb pune capăt speculaţiilor: Nu vor fi organizate alegeri anticipate

Prim-ministrul conservator al Serbiei a anunțat, duminică, că a decis contra organizării unor alegeri anticipate, punând capăt mai multor săptămâni de speculații.

19 oct. 2015, 05:17
Premierul sârb pune capăt speculaţiilor: Nu vor fi organizate alegeri anticipate

Aleksandar Vucic declarase înainte că ar lua în considerare organizarea unor noi alegeri, după mai puțin de doi ani din mandatul său de patru, pentru a răspunde criticilor.

Dar duminică, Vucic a anunțat la televiziunea sârbă Pink că a decis împotrivă, declarând că guvernul înainte de toate are mult de lucru în stabilizarea finanțelor Serbiei, abordarea relațiilor cu fosta provincie sârba Kosovo și începutul negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, potrivit Agerpres.

„În acest moment, ar fi iresponsabil să ținem alegeri”, a spus Vucic, un fost ultranaționalist care s-a rebrănduit în reformator pro-occidental, notează Reuters.

Citeşte şi Premierul sârb: Aş vorbi şi cu DIAVOLUL dacă asta ar fi în avantajul Serbiei

„Decizia mea este de a nu ține alegeri. Dacă vor avea loc în șase, șapte, opt luni de acum încolo? Asta nu pot să știu acum”, a declarat el.

Partidul Progresist Sârb al lui Vucic guvernează în coaliție cu un partener mai mic, socialiștii, și continuă să se bucure de un rating ridicat în sondaje, în ciuda tăierii salariilor în sectorul public și a pensiilor pentru a ține în frâu cheltuielile.