Premierul slovac a ratat prezentarea programului noului cabinet în parlament din cauza unor probleme de sănătate

Premierul slovac Robert Fico urmează să rămână la o clinică de specialitate până cel puțin la sfârșitul acestei săptămâni după ce a suferit dureri în zona pieptului și de aceea nu va participa luni la prezentarea programului noului cabinet în parlament, relatează Reuters.

18 apr. 2016, 14:41
Premierul slovac a ratat prezentarea programului noului cabinet în parlament din cauza unor probleme de sănătate

Vicepremierul pentru Investiții Peter Pellegrini îl va reprezenta pe premier, a declarat purtătoarea de cuvânt a guvernului, Beatrice Szaboova. Parlamentul urmează să dezbată programul timp de câteva zile înainte de a-l aproba și de a da noului cabinet un vot de încredere, la sfârșitul acestei săptămâni.

Coaliția de patru partide are o majoritate confortabilă de 81 de voturi în parlamentul cu 150 de locuri. ‘Starea sănătății premierului nu s-a înrăutățit, dar dorim să fim siguri’, a declarat luni doctorul Vasil Hricak. Examinările la Institutul Național de Boli Cardiovasculare nu au confirmat un atac de cord.

Robert Fico, 51 de ani, practică jogging în mod constant și joacă fotbal. El a avut probleme la coloană și leziuni legate de practicarea unor sporturi, dar nu a avut probleme cardiace. Fico a fost numit premier pentru a treia oară luna trecută, după alegerile câștigate de partidul său Smer (stânga).