Premierul Slovaciei: Europa îşi pierde răbdarea în privinţa migraţiei. Oamenii vor măsuri mai dure

Premierul slovac Robert Fico a afirmat că Europa îşi pierde răbdarea faţă de fenomenul migraţiei pe continent, iar europenii se aşteaptă ca autorităţile să ia măsuri mai dure în acest sens.

20 dec. 2016, 17:08
Premierul Slovaciei: Europa îşi pierde răbdarea în privinţa migraţiei. Oamenii vor măsuri mai dure

Declaraţiile premierului slovac intervin pe fondul unor nou val de terorism islamist în Europa, cele mai recente atentate de acest fel fiind, între altele, un atac cu camion la un tîrg de Crăciun din Germania, precum şi a uciderii ambasadorului rus la Ankara de către un poliţist turc de 22 de ani.

În atacul terorist de la târgul de Crăciun din Berlin, un camion a intrat luni seara în mulţime, omorând 12 oameni şi rănind grav 48, potrivit Reuters. Principalul suspect, reţinut de poliţie, este un imigrant pakistanez. Robert Fico este cunoscut pentru pozitiile sale anti-imigratie.

„Faptele sunt simple: un imigrant care a ajuns în Germania cu statutul de refugiat este interogat acum ca principalul suspect pentru acest atac atroce”, a afirmat Robert Fico, informează hotnews.ro.

Citeşte şi Guvernul a trimis scrisori de condoleanţe la Berlin şi Ankara în urma atentatelor teroriste

„Cred că oamenii încep să îşi piardă răbdarea, iar opinia publică din Europa se aşteaptă, pe bună dreptate, la măsuri mai dure (anti-imigratie – n.red.)”, a mai spus premierul slovac.

Slovacia a fost una dintre cele mai critice ţări la adresa răspunsului Uniunii Europene la afluxurile fară precedent de imigranţi şi s-a opus cotelor de solicitanţi de azil impuse de Bruxelles.