Premierul Sorin Grindeanu: Nu îmi dau demisia

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică seara, că nu demisionează, răspunzând unei întrebări referitoare la solicitările protestatarilor din Piaţa Victoriei, care au cerut constant demisia Guvernului.

05 feb. 2017, 17:39
Premierul Sorin Grindeanu: Nu îmi dau demisia

„Noi săptămâna viitoare avem două încercări în Parlament – legea bugetului de stat şi moţiunea de cenzură. Acesta este jocul democratic şi trebuie să revenim cât se poate de urgent la aceste noţiuni. (…) Deci modalitatea prin care Guvernul poate fi dat jos este prin moţiune de cenzură, fiindcă cealaltă modalitate, prin care eu mi-aş da demisia, nu se poate, pentru că nu mi-o dau„, a declarat Sorin Grindeanu, duminică, la o emisiune de televiziune, potrivit news.ro.

Grindeanu a subliniat că PSD a câştigat alegerile cu milioane de voturi, primind încredere pentru a pune în aplicare programul de guvernare.

Primul-ministru a apreciat că în Piaţa Victoriei au fost „multe lucruri neconforme cu realitatea” exemplificând cu faptul că se vorbea despre amnistie şi graţiere prin ordonanţă de urgenţă, s-a spus că este vorba despre o amnistie mascată sau că vor ieşi din închisoare corupţii şi violatorii, ceea ce nu este adevărat.

El a recunoscut că în privinţa OUG de modificare a codurilor penale „tot ceea ce înseannă bătălia comunicaţională a fost pierdută” de către Guvern, care nedorind escaladarea confruntării între cele două tabere a decis să facă un pas înapoi.

CITEŞTE ŞI: Guvern: Un proiect de lege de modificare a Codurilor penale va fi rezultatul unei ample consultări publice