Premierul Tudose către reprezentanţii Dacia Renault: Avem tot interesul ca autostrada Piteşti-Sibiu să se concretizeze rapid

Premierul Mihai Tudose a discutat, joi, cu reprezentanții Dacia Renault (Groupe Renault România) despre dezvoltarea investițiilor în industria auto, menționând cu acest prilej măsurile pe care Guvernul le are în vedere, printre care finalizarea autostrăzii Pitești-Sibiu.

20 iul. 2017, 19:00
Premierul Tudose către reprezentanţii Dacia Renault: Avem tot interesul ca autostrada Piteşti-Sibiu să se concretizeze rapid

Șeful Executivului a subliniat, la întâlnirea care a avut loc la Palatul Victoria, potențialul României de a atrage investiții străine și a prezentat câteva dintre măsurile pe care Guvernul le-a luat sau le are în vedere privind infrastructura rutieră și care sunt necesare, în primul rând, pentru România, nu doar pentru investitori. Un exemplu menționat în acest sens de Tudose a fost finalizarea autostrăzii Pitești-Sibiu, menționează un comunicat al Guvernului.

„Avem tot interesul ca această autostradă să se concretizeze cât mai repede și am deblocat deja niște lucruri”, a declarat prim-ministrul Mihai Tudose, conform sursei citate. El a amintit că documentația pentru două dintre secțiunile autostrăzii a fost înregistrată în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP).

Alte subiecte abordate au fost legate de stimularea înnoirii parcului de vehicule înscrise în circulație și a activităților de excelență, cercetare și inovare în industria auto, în condițiile în care Renault România are toate diviziile de business specifice industriei automotive, precizează Guvernul.

România este o țară foarte importantă pentru Renault, iar Dacia este o marcă foarte importantă pentru Grupul Renault România și vrem ca povestea de succes și colaborarea noastră să continue, a declarat, la rândul său, Yves Caracatzanis, președinte director general al grupului, citat în comunicat.

Din 1999 până în prezent, Renault a investit în România 2,5 mld. de euro și a creat circa 16.700 locuri de muncă, precizează sursa citată.