Premierul Tudose: Sănătatea, educaţia şi infrastructura sunt bazele bugetului pe 2018

Sănătatea, educația și infrastructura sunt "bazele" bugetului pe anul 2018, a afirmat joi premierul Mihai Tudose, precizând că se păstrează și 2% din PIB pentru apărare.

30 nov. 2017, 16:55
Premierul Tudose: Sănătatea, educaţia şi infrastructura sunt bazele bugetului pe 2018

Sănătate, educație, infrastructură sunt bazele acestui buget, evident păstrând cei 2% la apărare dintr-un Produs Intern Brut mai mare„, a declarat Tudose, la Palatul Victoria.

Potrivit șefului Executivului, săptămâna viitoare vor fi disponibile toate cifrele referitoare la bugetul pe anul viitor.

Săptămâna viitoare le aveți pe toate. (…) Nu discut de cifre până când nu e gata„, a spus Tudose.

Chestionat cu privire la faptul că sunt prevăzute reduceri de cheltuieli de 10%, Tudose a răspuns: „Eficientizăm (…) Nu putem să rămânem cu această cheltuire a banului public în tot ceea ce înseamnă sistem public, excepție făcând (…), de exemplu, (…) tot ceea ce înseamnă sistemul de securitate națională. Nu pot să-i cer domnului Raed Arafat să scadă cu 10% consumul de medicamente pe salvări sau la UPU„.

Totodată, întrebat cum comentează faptul că se dorește introducerea unei măsuri restrictive în privința angajărilor, respectiv o angajare la două ieșiri din sistem, Tudose a precizat: „Se va renunța la acest lucru. (…) Să vedem. (…) Administrația locală e independentă, i se dă un buget, poate să angajeze câți dorește, dar să stea în anvelopa bugetară„.

În ceea ce privește tichetele de vacanță, șeful Guvernului a precizat că acestea se vor da în primele două luni ale anului viitor.

Se dau voucherele în primele două luni, tocmai pentru a avea timp toți românii să fie siguri că au voucherele să-și poată programa (…) vacanța, fiindcă e și perioada de programare a concediilor„, a mai afirmat Tudose.

Citeşte şi Mihai Tudose reacţionează după comunicatul Departamentului de Stat: SUA sunt şi trebuie să rămână un aliat al României