Premierul turc: Nu există informaţii clare despre vinovaţii care au comis carnagiul din Clubul Reina din Istanbul

Autoritățile turce încep să descopere tot mai multe dovezi în legătură cu atacul armat din noaptea de Anul Nou dintr-un club de noapte din Istanbul, soldat cu 39 de morți, însă nu există încă informații clare privind vinovații, a declarat premierul turc Binali Yildirim, care a respins informaţiile potrivit cărora criminalul din club să fi fost îmbrăcat în costum de Moş Crăciun.

01 ian. 2017, 14:56
Premierul turc: Nu există informaţii clare despre vinovaţii care au comis carnagiul din Clubul Reina din Istanbul

Premierul turc Binali Yildirim a respins duminică informațiile apărute în presă conform cărora autorul atacului din noaptea de Anul Nou dintr-un club din Istanbul purta un costum de Moș Crăciun.

„Au început să apară detalii, însă autoritățile nu au ajuns încă la o concluzie concretă”, a spus Yildirim presei, răspunzând unei întrebări despre cine ar fi în spatele atacului.

Citeşte şi Reacţii internaţionale la atentatul din Clubul Reina din Turcia

„Poliția și oficialii dintre cadrul securității vor oferi informații pe măsură ce acestea vor fi disponibile pe parcursul anchetei”, a declarat el.

Astfel de informații sunt false, a spus el duminică la Istanbul, a continuat el. „Știm că este vorba de un terorist înarmat. Autoritățile lucrează non-stop pentru a afla identitatea atacatorului, care este căutat intens”, a adăugat el.

Citeşte şi Atac armat într-un club de noapte din Istanbul. Sunt 39 de morţi, dintre care 16 străini şi 69 de răniţi VIDEO UPDATE

Pe de altă parte, managerul clubului de noapte din Istanbul unde a avut loc atacul nu consideră că măsurile de precauție privind securitatea în noaptea de Anul Nou au fost insuficiente. „În pofida tuturor măsurilor forțelor noastre de securitate, tot s-a produs acest incident regretabil”, a subliniat Kocarslan, care a condamnat atentatul, spunând că a fost vorba de „un atac terorist împotriva umanității, națiunii și păcii noastre”.