Premierul ucrainean, despre livrările de arme Ucrainei: Sunt arme pentru apărarea graniţelor estice ale UE

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk, aflat în aceste zile într-o vizită în SUA, a subliniat importanța livrării de arme Ucrainei de către partenerii occidentali ai Kievului, apreciind că acest armament este necesar și pentru apărarea granițelor de est ale Uniunii Europene.

09 iun. 2015, 10:42
Premierul ucrainean, despre livrările de arme Ucrainei: Sunt arme pentru apărarea graniţelor estice ale UE

”Aceste arme sunt nu numai pentru apărarea Ucrainei, ci și pentru apărarea granițelor estice ale UE. Noi apărăm astăzi Europa”, a afirmat șeful guvernului de la Kiev, în cadrul unei întâlniri cu reprezentații comunității ucrainene din SUA, potrivit agenției Unian, informează Agerpres.

El a adăugat că președintele rus Vladimir Putin a provocat lumea, prin acțiunile decise în estul separatist al Ucrainei, susținând că aceste provocări vizează inclusiv statele membre ale NATO.

Premierul ucrainean Arseni Iațeniuk a început luni o vizită de lucru de trei zile în SUA, consacrată obținerii de sprijin financiar din partea FMI și întăririi solidarității internaționale în privința securității Ucrainei, după cum a precizat serviciul de presă al executivului de la Kiev.

În cadrul acestei vizite, Iațeniuk va purta convorbiri cu reprezentanți ai conducerii americane, ai Congresului SUA, Departamentului de Stat, precum și cu cei ai Fondul Monetar Internațional.