Premierul Ucrainei, Dmitro Kuleba, după vizita la Bucureşti: „Războiul este momentul adevărului, iar România şi-a arătat faţa de prieten”

Războiul este momentul adevărului, a declarat, vineri, ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, adăugând că, în acest context, "România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten".

22 apr. 2022, 13:30
Premierul Ucrainei, Dmitro Kuleba, după vizita la Bucureşti: „Războiul este momentul adevărului, iar România şi-a arătat faţa de prieten”

Kuleba, aflat în vizită la Bucureşti, a fost primit de premierul Nicolae Ciucă şi a avut convorbiri cu ministrul Bogdan Aurescu.

Războiul este momentul adevărului, atunci vezi adevărata faţă a cuiva, iar România şi-a arătat adevărata faţă, o faţă de prieten. Nu doar a vorbit, ci a şi acţionat. Nu vom uita niciodată„, a afirmat şeful diplomaţiei de la Kiev, în conferinţa de presă comună cu Aurescu.

El a adăugat că Ucraina va învinge. „Nu vă îndoiţi, vom câştiga, dar pentru a reuşi cât mai curând trebuie să cooperăm cât mai repede, pe toate palierele„, a subliniat Dmitro Kuleba.

Citeşte şi Premierul Ucrainei a venit la Bucureşti, în Vinerea Mare. Întâlnire importantă cu Nicolae Ciucă, ce s-a discutat

La rândul său, ministrul de Externe Bogdan Aurescu a afirmat că Ucraina trebuie să câştige războiul cu Rusia şi s-a declarat convins că va câştiga. Şi şeful diplomaţiei ucrainene a declarat că nu are niciun dubiu că Ucraina va câştiga această bătălie în primul rând datorită curajului ucrainenilor şi apoi datorită prietenilor care ajută ţara sa. Kuleba a reînnoit apelul de a oferi Ucrainei ceea ce are nevoie pentru a-l învinge pe Vladimir Putin. „Ajutorul vostru înseamnă ajutor pentru voi. Voi ne daţi ceea ce avem nevoie, iar noi îl ţinem pe Putin în Ucraina şi îl învingem acolo„, a punctat el.

Citeşte şi Bombele vor lovi şi în ziua de Paşte. Rusia a respins armistiţiul! Zelenski: „Cea mai tristă zi a anului”