Premierul Valeriu Streleţ a iniţiat procedura de demitere a directorului anticorupţie Viorel Chetraru

Prim-ministrul Valeriu Streleț a inițiat procedura de demitere a șefului Centrului Național Anticorupție, Viorel Chetraru. Șeful Executivului a anunțat că a expediat deja un demers în acest sens în adresa președintelui Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

16 oct. 2015, 13:59
Premierul Valeriu Streleţ a iniţiat procedura de demitere a directorului anticorupţie Viorel Chetraru

„Așa cum am anunțat anterior vor mai continua o serie de acţiuni în contextul unei guvernări eficiente în RM. Azi am expediat preşedintelui un demers. Acest demers este formulat în temeiul articolul 8 al Legii cu privire la CNA şi constă în iniţierea procedurii de demitere a directorului CNA.Este prerogativa premierului şi rămâne la discreţia preşedintelui. În capul listei de motive este invocat anume faptul că indiferent de statistica triumfalistă prezentată de domnul Chetraru şi faptul că ar fi existat anumite ingerinţe, cu toate că nu i-am dat niciodată indicaţii, indicele de percepţie a corupţiei este în creştere”, a declarat Streleț, potrivit agora.md.

Șeful Executivului a menționat că un element important vizează şi dosarul BEM.

Citeşte şi Premierul moldovean Valeriu Streleţ cere demisia şefului procurorilor anticorupţie

„Principalul învinuit continuă să se afle în libertate. Chiar dacă acest învinuit a făcut acest autodenunţ. Reieşind din aceste considerente, am solicitat preşedintelui să iniţieze procedura de demitere a directorului CNA. Sper să i se dea curs, în contextul în care în cadrul mesei rotunde de miercuri una din cerinţele participanţilor a fost demisia directorului CNA”, a mai adăugat premierul.