Premierul Victor Ponta, dispus să elimine taxa de acces în Zona Liberă Giurgiu

Premierul Victor Ponta şi-a exprimat disponibilitatea ca taxa de acces în Zona Liberă Giurgiu să fie eliminată, dacă acest lucru ţine de Executiv, informează Agerpres.

10 oct. 2013, 14:18
Premierul Victor Ponta, dispus să elimine taxa de acces în Zona Liberă Giurgiu

„La intrarea în Zona Liberă, unde îşi desfăşoară activitatea şi Shipyard ATG Giurgiu, avem o taxă de acces şi ne-ar fi mai uşor fără aceasta”, a declarat joi, în discuţiile pe care le-a avut cu premierul, directorul companiei Shipyard ATG Giurgiu, Teodor Apostol.

„Dacă ţine de Guvern, o scoatem, dacă ţine de autorităţile locale, vă înţelegeţi cu ei în acest caz”, a declarat Victor Ponta.

Premierul s-a arătat deschis şi faţă de o propunere a primarului municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, ca administraţia locală să preia un teren de aproximativ 4 hectare, situat în apropierea Shipyard ATG Giurgiu, în vederea realizării unui port de mărfuri la Giurgiu.

Premierul Victor Ponta a participat joi la Giurgiu la ceremonia de lansare la apă a patru nave ce vor acţiona pentru protecţia mediului pe Dunăre, nave construite la compania Shipyard ATG Giurgiu.