Premierul Victor Ponta, în vizită în Danemarca. Vezi despre ce a discutat cu omologul său

Premierul Victor Ponta s-a întâlnit, marţi, la Copenhaga, cu omologul său danez. Principalele teme de discuţie au fost atragerea investiţiilor şi aderarea României la spaţiul Schengen.

26 feb. 2013, 13:03
Premierul Victor Ponta, în vizită în Danemarca. Vezi despre ce a discutat cu omologul său

Victor Ponta a efectuat, marţi, o vizită de lucru în Danemarca, în cadrul căreia a avut programat un maraton de întâlniri. După ce dimineaţă s-a întâlnit cu reprezentanţii oamenilor de afaceri din Danemarca, în scopul de a atrage investitori danezi în România, la prânz Victor Ponta a fost primit la Palatul Christiansborg de primul ministru danez Helle Thorning-Schmidt. Programul vizitei lui Victor Ponta în Danemarca mai include o întâlnire cu fostul premier, dar şi una cu prinţul moştenitor al Danemarcei.

Delegaţia României la Copenhaga a semnat cu oficialii danezi acorduri bilaterale pentru colaborare în domeniul economiei şi al protecţiei mediului.

„Sunt optimist că vor investi mai mult companiile daneze în România şi că astfel ne vom atinge scopul principal, acela de a crea creştere economică şi de a oferi poporului un trai mai bun„, a declarat primul ministru Victor Ponta, după întrevederea cu premierul danez, care i-a transmis omologului său de la Bucureşti că Danemarca sprijină acceptarea României în Schengen.