Premierul Viorica Dăncilă, anunţ important despre banii românilor

Publicat: Miercuri, 13 Iunie 2018 16:00 // Actualizat: Miercuri, 13 Iunie 2018 17:18 // Sursa: romaniatv.net

Guvernul a aprobat, miercuri, două programe de interes naţional pentru dezvoltarea sistemului de asistenţă a vârstnicilor la domiciliu, care vor fi implementate în perioada 2018 - 2020, a anunţat premierul Viorica Dăncilă.

"Cred că trebuie să avem în vedere şi seniorii. Cred că este important să avem o responsabilitate faţă de persoanele vârstnice, care au nevoie de atenţia noastră. Aprobăm astăzi două programe de interes naţional pentru dezvoltarea sistemului de asistenţă a vârstnicilor la domiciliu, care vor fi implementate în perioada 2018 - 2020", a declarat Dăncilă la începutul şedinţei de Guvern.

Potrivit şefei Executivului, primul program are în vedere creşterea calităţii vieţii persoanelor vârstnice singure sau a căror familie nu poate să le asigure îngrijirea.

"Prin cel de-al doilea program, serviciile publice de asistenţă socială din o mie de comune vor fi sprijinite ca să obţină certificatul de acreditare. Practic, cele o mie de comunităţi locale vor primi fonduri, timp de doi ani, ca să angajeze asistenţi sociali", a spus Dăncilă.

Conform premierului, Guvernul alocă pentru aceste programe o sumă de 115 milioane de lei. 

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Guvern şedinţă Guvern Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7576
RON
20 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H