Premierul Viorica Dăncilă, aşteptată luni în Camera Deputaţilor pentru dezbateri pe tema Ordonanţei lăcomiei

Publicat: Duminică, 03 Martie 2019 09:21 // Actualizat: Duminică, 03 Martie 2019 09:21 // Sursa: romaniatv.net

Premierul Viorica Dăncilă este aşteptată luni în Camera Deputaţilor, pentru dezbateri pe tema Ordonanţei 114/2018, numită şi Ordonanţa lăcomiei, la solicitarea Grupului parlamentar PNL.

Foto: sputnik.md

Conform progarmului şedinţei de plen de luni a Camerei Deputaţilor, la ora 16:00 au loc dezbateri politice, cu participarea prim-ministrului Viorica Dăncilă, la solicitarea Grupului parlamentar al PNL, cu tema "Opriţi Ordonanţa Lăcomiei, Ordonanţa care bagă România în faliment", scrie news.ro.

Citeşte şi Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu grupul femeilor ambasador acreditate la Bucureşti

Prezenţa premierului în Parlament are loc în contextul în care, conform Hotnews, Valdis Dombrovskis , vicepreşedinte al Comisiei Europene şi Pierre Moscovici, comisarul însărcinat cu Afaceri economice şi financiare, impozitare şi vamă l-au avertizat pe ministrul Teodorovici printr-o scrisoare transmisă în cursul accestei săptămâni în legătură cu necesitatea modificării OUG 114/2018, Ordonanţă care pune România într-o foarte proastă lumină printre ţările Uniunii Europene, mai ales că deţinem în prezent preşedinţia rotativă a Consiliului.

"Indexarea taxei la ROBOR ne îngrijorează foarte mult, întrucât limitează capacitatea Băncii Centrale de a-şi îndeplini obiectivele- stabilitatea preţurilor şi stabilitatea financiară", se arată în scrisoare.

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, a anunţat că există consultări cu mediul de afaceri în ceea ce priveşte modificarea OUG nr. 114/2018. De asemenea, el a mai spus că Guvernul are discuţii cu Autoritatea de Supraveghere Financiară pe tema soluţiilor aplicabile dacă administratorii celor şapte fonduri de pensii private Pilon II se retrag din cauza majorării de capital social pe care trebuie să o facă în conformitate cu prevederile actului normativ.

Totodată, Adrian Vasilescu, consultant de strategie al Băncii Naţionale, a precizat că pentru a deveni lege în urma dezbaterii în Parlament, OUG nr. 114/2018 necesită un aviz de legalitate din partea BNR.

"La Camera Deputaţilor va trebui să fie făcut şi un aviz de legalitate, o analiză de legalitate şi va trebui să fie respectată legea şi cu avizul Băncii Naţionale", a declarat Vasilescu.
În urmă cu o săptămână, în Cameră a fost invitat, pe aceeaşi temă, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici., care a declarat că Ordonanţa 114 din 2018, prin care Guvernul impune băncilor "taxa pe lăcomie", este cel mai curajos act normativ de după Revoluţia din 1989, fiind o măsură care susţine autorităţile locale şi sectorul construcţiilor.

"Ordonanţa 114 este actul nomativ cel mai curajos şi îndrăzneţ de după Revoluţie, având în vedere complexitatea domeniilor pe care le reglementează. (...) Există o deschidere pentru dialog din partea tuturor miniştrilor. (...) Ordonanţa susţine autoritătile publice locale (...) şi sectorul construcţiilor", a afirmat ministrul Finanţelor.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
03 mar 15:48
Răspunde | Votează email 0 email
Gogu
PRU a dat lovitura. Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu s-a înscris în PRU, transfer anunțat de Bogdan Diaconu, chiar pe Facebook: "Îi urez bun venit, în echipa PRU, domnului General în rezervă C. Dobrițoiu! Fost ministru al ApN, C. Dobrițoiu a ales să se alăture PRU, datorită convingerile sale naționaliste și din dragoste de neam și țară! Un om care a inteles pericolul tacit pentru Romania, dar si pentru Europa de Est. In conditiile Demagogiei adusa cel mai inalt rang la nivelul UE, aceasta si datorita fricii acestora de a pierde alegerile, atat PPE, cat si S&D si ALDE (noile achizitii ale lui "Soros"), Baietii se pregatesc pentru implementarea Planurilor dure ale Globalizarii. E nevoie de alaturarea fortelor nationale (asa-zis nationaliste), pentru (re)stabilirea Normalului si Firescului in viata noastra, pentru a indeparta represaliile impotriva celor care deranjeaza, impotriva firmelor romanesti, impotriva a tot ce e romanesc, prin practici oculte. Acesta nu e decat o reactie de aparare a adevaratei societati civile (nu a celei false, creata de "Soros"). E nevoie ca si cei care nu merg de obicei la vot sa se alature la aceasta actiune (macar la vot), daca inclina mai mult spre aceasta directie, decat spre Artificialul si Falsul introdus cu Forta in viata noastra !
1
EUR
4.8375
RON
09 Aug
noapte 19 °
zi 34 °
Ultimele joburi adaugate
24 H