Premierul Viorica Dăncilă şi mai mulţi miniştri, la Serbările Naţionale de la Ţebea FOTO

Premierul Viorica Dăncilă au participat, duminică, alături de mai mulţi miniştri, la Sărbătoarea naţională de la Ţebea, cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu.

08 sept. 2019, 11:39

UPDATE: Mesajul transmis de Viorica Dăncilă 

„Am luat parte la Serbările Naţionale de la Țebea dedicate marelui erou naţional Avram Iancu. Se împlinesc 147 de ani de la trecerea în neființă a marelui patriot român, simbol al unei imense iubiri de țară și al unei neobosite lupte pentru drepturi și emancipare socială:

„Uitaţi-vă pe câmp, românilor, suntem mulţi […], suntem mulţi şi tari, că Dumnezeu e cu noi!”.

Să nu uităm niciodată că doar întorcându-ne la origini și istorie ne regăsim esența. Avem simboluri care ne țin și după secole identitatea vie și ne animă continuu lupta pentru mai bine.

Să ne amintim de eroii atemporali ai României, să le cinstim memoria și să vorbim copiilor noștri despre sacrificiile lor!”, a scris Viorica Dăncilă duminică pe Facebook.

Pe lângă premierul Viorica Dăncilă, la evenimentul din Hunedoara au ajuns şi ministrul Sănătăţii Sorina Pintea, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici, ministrul interimar al Afacerilor Interne Mihai Fifor, ministrul pentru Mediul de afaceri, comerţ şi antreprenoriat Ştefan-Radu Oprea şi ministrul pentru românii de pretutindeni Natalia Intotero.

Premierul Viorica Dăncilă alături de alți membri ai Cabinetului participă azi la Sărbătoarea națională de la Țebea, în Panteonul moților de la Baia de Criș (județul Hunedoara) cu ocazia împlinirii a 147 de ani de la Moartea lui Avram Iancu. Premierul a fost însoțit de miniștrii Sorina Pintea, Răzvan Cuc, Eugen Teodorovici, Mihai Fifor, Ștefan-Radu Oprea și Natalia Intotero.

Pe 10 septembrie 2019 se împlinesc 147 de ani de la moartea lui Avram Iancu, supranumit Crăişorul Munţilor.