Premierul Viorica Dăncilă, vizită de lucru la Bruxelles

Premierul Viorica Dăncilă efectuează joi o vizită de lucru la Bruxelles, anunță biroul de presă al Guvernului. Șeful Executivului va avea întrevederi cu înalţi oficiali europeni pentru a discuta o serie de subiecte de actualitate aflate pe agenda europeană.

26 iun. 2019, 17:00
Premierul Viorica Dăncilă, vizită de lucru la Bruxelles

Programul vizitei, organizată în contextul finalului de mandat al preşedinţiei României la Consiliul UE, include o întrevedere cu comisarul european pentru vecinătate şi negocieri privind extinderea, Johannes Hahn.

Discuţiile vor fi dedicate subiectului politicii de extindere, precum şi evoluţiilor de interes în cadrul dimensiunii politicii de vecinătate a Uniunii Europene, cu accent pe situaţia actuală din Republica Moldova, precizează sursa citată.

Premierul Dăncilă va mai avea întrevederi cu Iratxe Garcia Perez, preşedintele Grupului Social-Democrat din Parlamentul European, şi cu Serghei Stanişev, preşedintele Partidului Socialiştilor Europeni (PES), prilej cu care vor fi abordate subiecte privind cooperarea politică la nivel european, arată Guvernul.