Premiu exorbitant la loterie, un american a câştigat un miliard de dolari la Mega Million

O persoană din Michigan a câștigat un premiu incredibil, estimat la un miliard de dolari - plătibili în tranşe pe parcursul a 29 de ani, sau suma 739,6 milioane de dolari în cazul în care alege să primească suma pe loc.

25 ian. 2021, 16:00
Premiu exorbitant la loterie, un american a câştigat un miliard de dolari la Mega Million

Biletul câștigător Mega Million a fost vândut în Kroger in Novi, o suburbie din nordul oraşului Detroit, și a costat doi dolari. Numerele câștigătoare au fost 4, 26, 42, 50, 60 și Mega Ball 24, iar potrivit statisticienilor americani câştigătorul avea o şansă la 302 milioane să câştige marele premiul de 1,05 miliarde de dolari.

Câștigătorul va avea două opțiuni pentru a colecta premiul record, transmite loteria într-un comunicat: „Mai întâi vorbim de o plată inițială consistentă, apoi plăți anuale eşalonate pentru următorii 29 de ani. Jucătorul poate, de asemenea, să selecteze o singură plată în numerar, de aproximativ 739 milioane dolari. Dacă jucătorul selectează opțiunea de numerar, el va primi aproximativ 530 milioane dolari după plata impozitelor fiscale„.

Citeşte şi Acuzații de fraudă la o loterie, după ce s-au extras numerele: 5, 6, 7, 8, 9 și 10

Este cel de-al doilea jackpot ca mărime din istoria Mega Millions și al treilea ca mărime din istoria loteriei din SUA, după cum anunţă oficialii loteriei Mega Millions. Cei 1.537 miliarde de dolari câștigați de o persoană din Carolina de Sud, pe 23 octombrie 2018, reprezintă în continuare cel mai mare câştig la loterie acordat vreodată la nivel mondial, pentru un singur bilet.

Citeşte şi Un britanic a câştigat marele premiu de 58,3 milioane de lire sterline al loteriei EuroMillions

Totodată acesta este al 18-lea jackpot Mega Million câștigat în Michigan, potrivit unui comunicat de presă al loteriei, citat de ABC. Ultimul câștigător originat din acest stat a împărțit premiul cu un câștigător din Rhode Island, pe 13 octombrie 2017. Până la victoria de vineri seară, cel mai mare premiu la loterie câștigat vreodată de un jucător din Michigan a fost un jackpot Powerball, în valoare de 337 milioane de dolari.