Preot de 59 de ani, găsit mort într-un canal colector de pe marginea unui drum din Suceava

Descoperire şocantă în Suceava. Preotul Mihai Ungurean, de doar 59 de ani, a fost găsit fără suflare într-un canal colector de pe raza comunei Iacobeni.

18 ian. 2021, 18:18
Preot de 59 de ani, găsit mort într-un canal colector de pe marginea unui drum din Suceava

Preot de 59 de ani, găsit mort într-un canal colector. Părintele Mihai Ungurean locuia singur, în comuna Iacobeni a judeţului Suceava, şi era divorţat de aproape zece ani.

Preot de 59 de ani, găsit mort într-un canal colector. Anunţul făcut de autorităţi

Acesta oficia ceremonii religioase la Biserica Roşu, din municipiul Vatra Dornei. Enoriaşii au început să îşi pună semne de întrebare duminică, 17 ianuarie, pentru că părintele nu ajunsese ca să ţină slujba, aşa că au început să-l caute atât în locuinţă, cât şi în apropierea casei. Astfel, trupul neînsufleţit al bărbatului a fost găsit în cele din urmă într-un canal colector pe marginea DN 17.

Anchetatorii spun că trupul neînsufleţit nu avea urme de violenţă şi a fost depus la Morga Spitalului din Vatra Dornei pentru efectuarea necropisie. Ultima personă care l-a văzut pe preot în viaţă le-a spus poliţiştilor că acesta a venit acasă sâmbătă, 16 ianuarie, şi-a parcat maşina în curtea sa, şi a plecat într-un local, unde ar fi consumat băuturi alcoolice, după care a plecat spre casă.

„De mici copii am frecventat biserica, implicându-ne în viaţa ei şi participând la toate evenimentele religioase. Acest lucru s-a datorat şi prezenţei permanente a părinţilor în sânul bisericii. Am copilărit în satul natal, unde am făcut primele 4 clase, apoi clasele gimnaziale la Pojorâta – comuna de care aparţine satul. Mai târziu, liceul l-am făcut la Câmpulung Moldovenesc, după care am lucrat în construcţii, apoi am plecat în armată.

Am făcut stagiul militar de un an şi jumătate. După terminarea armatei am lucrat un an la Câmpulung, apoi m-am angajat la Întreprinderea Minieră ca mecanic, CTC-ist, timp de aproape 10 ani. În acest interval de timp am cunoscut-o pe tânăra Cecilia din Iacobeni, cu care m-am căsătorit în 1987.

După vreo 4 ani de căsătorie m-am hotărât să dau admitere la teologie. Chiar dacă am plecat la acest drum în condiţii foarte grele, mai presus de toate au fost voinţa şi ambiţia. În 1991, când am plecat la teologie începusem construirea casei, aveam deja o fetiţă de 3 ani, iar soţia era însărcinată cu băieţelul. N-aş fi putut trece prin toate dacă nu era o mare înţelegere din partea tovarăşului de viaţă. Am făcut şcoala teologică la Iaşi – cursuri de zi. În 1994 am fost hirotonit ca preot în sătucul meu natal, unde am păstorit parohia Valea Putnei timp de 6 ani.

După această perioadă m-am mutat în parohia Roşu – Vatra Dornei, parohie înfiinţată numai de trei ani şi unde era mai mult decât necesar să se construiască o nouă biserică. Nici acest lucru nu mi s-a părut a fi ceva prea greu. În primi doi ani s-au perfectat actele necesare, apoi de 5 ani lucrările noii biserici au decurs bine şi neîncetat”, povestea, în anul 2007, pentru Monitorul de Suceava, părintele Mihai Ungurean.