Preot din Iași, inițiatorul unui proiect inedit pentru oamenii nevoiași din comună. Biserica le plătește pâinea cea de toate zilele: „Cu ochii în lacrimi, și-au cumpărat tot ce le-a poftit inimioara”

Preotul Antonio-Rafael Ungureanu din localitatea Frunziș, comuna Mironeasa, este o adevărată binecuvântare pentru oamenii din comună. De mai bine de un an, acesta se îngrijește ca celor nevoiași să nu le lipsească pâinea de pe masă, iar la sfârșitul liturghiilor deschide cutia milei, iar cu banii de acolo cumpără o cantitate consistentă de alimente pentru cei sărmani.
Alina Costache
28 mai 2024, 17:28
Preot din Iași, inițiatorul unui proiect inedit pentru oamenii nevoiași din comună. Biserica le plătește pâinea cea de toate zilele:

Antonio-Rafael Ungureanu este preot paroh la Biserica „Sfântul Arhidiacon Ștefan”, din localitatea Frunziș, comuna Mironeasa. În februarie 2023, duhovnicul a pus bazele proiectului „Eu sunt Pâinea Vieții!”. Mai exact, orice localnic nevoiaș are dreptul să meargă la magazinul de lângă biserică și să ceară o pâine pentru el sau pentru copiii lui, pâinea fiind achitată de Sfânta Biserică.

Preot din Iași, inițiatorul unui proiect inedit pentru oamenii nevoiași. Prin proiectul „Eu sunt Pâinea Vieții!”, cei sărmani au zilnic o pâine caldă pe masă

O pâine caldă pentru toată lumea! Indiferent de confesiune, copii și bătrâni! Te duci la magazin, ceri o pâine pentru tine sau pentru copiii tăi, iar pâinea o achită Sfânta Biserică.

Oamenii necăjiți care nu-și permit pâinea cea de toate zilele, ca să spunem așa, pot merge la magazinul de lângă biserică și primesc o pâine gratis. Parohia plătește în jur de 2-300 de lei, iar fiecare se duce acolo și își ia pâinița. Să știți că avem mulți bătrâni în parohie, care au rămas singuri, iar noi îi ajutăm și cu acest proiect, mai facem, din când în când, pachete la Paște, la Crăciun.

Le mai oferim și mese calde, asta facem, de regulă, sâmbăta, le ducem și mâncare acasă în caserole. M-am mai inspirat și eu de la alte persoane, astfel încât să-i putem ajuta pe enoriași. Eu sunt de 10 ani aici, în localitate, dar de 5 ani sunt paroh. Enoriașii sunt mulțumiți, îmi mulțumesc, cum să nu, mai ales văduvele, că avem câteva în parohie. Încercăm să nu-i ajutăm doar pe cei din sat, ci pe toți cei din comună”, a precizat părintele Antonio-Rafael Ungureanu pentru bzi.ro

După Sfânta Liturghie, preotul le oferă copiilor și adulților nevoiași, indiferent de confesiune, câte o masă caldă. Slujitorul Domnului încercă prin diverse metode să vină în ajutorul necăjiților din parohia sa, iar astfel a luat naștere și proiectul „Eu sunt Pâinea Vieții!”.

Citeste si Pâinea de împărtășanie stârnește scandal în biserică. Un preot, acuzat că a mușcat o femeie

Conținutul cutiei milei, direcționat către cumpărături pentru văduve

Pe lângă asta, din când în când, părintele Ungureanu „sparge” cutia milei și le face câte-o bucurie văduvelor din parohia sa, cărora le plătește cumpărăturile.

Așa cum ne este obiceiul de ceva timp, după Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, spargem cutia milei, scotocim buzunarele și luăm cu asalt supermarketul din comună. Astăzi, am mers la cumpărături cu bunicuțele noastre dragi și scumpe, văduve credincioase, cu frică de Dumnezeu. Cu ochii în lacrimi și-au cumpărat tot ce le-a poftit inimioara. Ce facem cu bătrânii noștri?

Cine se mai gândește la ei? Te-ai gândit dacă un bătrân poate trăi decent cu o pensie de mizerie? Dacă vrei și ai posibilitatea să ajuți un bătrân avem o listă destul de lungă! Să îi prețuim și să îi ținem aproape! Slavă Domnului pentru toate”, se arată într-o postare făcută de părinte.

Persoanele care își doresc să-l sprijine pe preotul Antonio-Rafael Ungureanu ca să ajute în continuare enoriașii cu posibilități reduse pot face donații în contul Parohiei „Sf. Arhidiacon Ștefan”, Frunziș, Mironeasa.

Citeste si EXCLUSIV Uluitorul caz al preotului mort operat de profesorul Mircea Beuran: „La 3-4 zile după operaţie, a deschis ochii şi a început să vorbească cu noi”

IBAN: RO48CECEIS0130RON1062430

Banca: CEC Bank

Moneda: RON

Cod SWIFT: CECEROBUXXX

Revolut

Ungureanu Antonio Rafael

RO59BREL0005540266370100

 

Spynews
Cum arată casa prezentatorului de la Insula Iubirii. Radu Vâlcan și Adela Popescu au finisaje premium și au dat pe o baterie de baie 8000 de lei
Bzi.ro
Anca Țurcașiu a făcut furori, în costum de baie, pe Instagram! La 54 de ani, artista arată impecabil!
Fanatik.ro
Afacerea inedită cu care un român simplu a dat lovitura după ce a renunțat la porumb și cartofi. A cultivat fructe, un singur kilogram se vinde și cu 70 de lei
Capital.ro
Se acordă gratuit pentru proprietarii de teren din România. Au extins lista. Lege nouă din 24 iulie
Playtech.ro
Ce acte îți trebuie pentru a pleca în vacanță pe un vas de croazieră
DailyBusiness
Sute de frigărui din carne de câine, scoase la vânzare. Ofițerii de ordine publică au intervenit de URGENȚĂ
Adevarul
Mărturii despre brigada rusă care a fost poreclită „Triunghiul Bermudelor”: „Săracul, a nimerit în cea mai mortală unitate”
Spynews
Am aflat cine este noul iubit milionar al Emei Uta! Și-au dat întâlnire în mare secret la Mykonos | EXCLUSIV
Spynews
Bella Santiago a fost jefuită! Hoții i-au furat banii strânși în câteva luni. Artista a povestit totul, la Știrile Antena Stars |VIDEO
Evz.ro
Tragedia prin care trece Dan Diaconescu. Dumnezeu să te odihnească!
Ego.ro
Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO
Prosport.ro
FOTO. Ioana Tamaș, apariție incendiară în costum de baie. Imaigni hot cu soția lui Gabi Tamaș în Bali
wowbiz.ro
Suspectul crimei din Brăila a mărturisit tot ce s-a întâmplat în cabinetul stomatologic! Ce confesiune i-a făcut Marina Gavril înainte să fie omorâtă: "Mi-a zis că..."
Cancan.ro
Scenariu HALUCINANT: Andrei Versace, ucis din cauza unui politician?! Fratele lui face dezvăluiri bizare: „Sunt foarte multe ipoteze”
Playsport.ro
Ce i-a făcut Ianis Hagi proaspetei sale soții, pe scările bisericii, imediat după slujbă. Toată lumea a început să aplaude
kanald.ro
Cutremur vineri seara, în România! Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
Capital.ro
Ungurii au făcut anunțul chiar în România. Ungaria vrea un acord istoric: Am întins mâna
StirileBZI
Izvorul „Elixirul vieții”, secretul nemuririi descoperit de Ceaușescu! Cea mai pură apă din lume!
Prosport.ro
FOTO. Aza Gabriela, apariție spectaculoasă în plină vară! Cum s-a afișat cântăreața
stirilekanald.ro
'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave
substantial.ro
Președintele Klaus Iohannis la recepția organizată de Emmanuel Macron pentru deschiderea Jocurilor Olimpice de la Paris 2024
MediaFlux
CÂT ne COSTĂ VECHIMEA la PENSIE. Calcule pentru UN AN
Shtiu.ro
Care este țara europeană cu cei mai mulți țigani? Nu, nu e România!