Preot filmat în timp ce fura bani cu umeraşul din cutia milei. Scene şocante surprinse într-un lăcaş de cult din Bucureşti

Scene ireale într-o biserică din cartierul Berceni, București. Un preot a fost surprins de camerele de supraveghere cum încerca să scoată bani cu umerașul din cutia milei.

29 nov. 2022, 14:27
Preot filmat în timp ce fura bani cu umeraşul din cutia milei. Scene şocante surprinse într-un lăcaş de cult din Bucureşti

Parohul Viorel Olaru de la Biserica Sf. Proroc Daniel din cartierul Berceni, în Bucureşti, a fost surprins de camerele de supraveghere din lăcașul de cult în timp ce fura bani din cutia milei.

În lăcaşul de cult sunt trei astfel de cutii. Două sunt în fața altarului, pe ambele fiind scris „DONAȚII”. Una e așezată pe verticală, alta așezată pe orizontală. O a treia cutie, mare, e la intrare, potrivit Libertatea.

Surse din parohia Capitalei au dezvăluit pentru Libertatea că „sumele de bani făcute în lăcașul de cult sunt mari și folosite discreționar de cei care conduc”. Mai mult, banii nu ajung la săraci.

 

Cum fură un preot bani cu umeraşul din cutia milei VIDEO

„Preotul Viorel Olaru a inventat un sistem prin care să scoată banii pe ascuns”, au dezvăluit oamenii din parohie. Ustensila principală de care preotul se folosea pentru a extrage banii era un umeraș.

„Dar nu un umeraș serios, ci unul subțire, din sârmă. Cum primiți când vă ridicați hainele de la curățătorie”, au mărturisit sursele jurnaliștilor de la Libertatea.

Părintele lua cutiile puse în fața altarului și, în altar, le așeza între două piese de mobilier, cu orificiul prin care se introduc banii în jos. Ca să nu se împrăștie banii, lua o cutie de plastic și o punea pe jos, un loc unde să deverseze cascada monetară. Apoi, cu vârful umerașului, preotul agăța bancnotele și le trăgea în afara cutiei.