Preot înregistrat când îi făcea avansuri unei fete de 14 ani la spovedanie. „Bine, tu ești copil, dar… na!”

Preotul din Curcani, judeţul Călăraşi, este acuzat că a încercat să seducă o minoră de 14 ani în timpul spovedaniei. Fata a înregistrat conversaţia şi i-a povestit mamei sale ce s-a întâmplat. Părinţii fetei au sesizat Poliţia, iar cazul a ajuns şi în atenţia Episcopiei Soloboziei și Călărașilor.

06 mai 2021, 08:45
Preot înregistrat când îi făcea avansuri unei fete de 14 ani la spovedanie. „Bine, tu ești copil, dar… na!”

Preot înregistrat când îi făcea avansuri unei fete de 14 ani la spovedanie. Mama fetei a sesizat prin numărul de urgenţă 112 Poliţia, după ce a ascultat înregistrarea fiicei de 14 ani, în care preotul din Curcani îi face avansuri în timpul spovedaniei, scrie presa locală.

Preot înregistrat când îi făcea avansuri unei fete de 14 ani la spovedanie

Preot: Eu știu că ție îți place de mine și mie îmi place de tine, da? Adică e o dragoste așa… Nu știu cum să-ți zic… O dragoste mai din priviri! Acum doi ani sau acum trei ani, când ți-am zis că-mi place de tine, ne-am tot privit așa prin biserică și mi-am auzit vorbe că, uite, părintele se uită la fata lui… Poate ai auzit și tu!

Fata: Am auzit, da!

Preot: Bine, tu ești copil, dar… na. Și-am zis așa, să nu mai mă uit la tine. Dar… totuși. Parcă mă face să mă uit. Nu știu… ochii… Și… acum, ultima oară, te-am întrebat prea dur așa, adică. Poate voiai să zici ceva și nu ai zis.

Fata: A, nu!

Preot: Ba da!

Fata: Nu!

Preot: Ba da, voiai să zici ceva.

Fata: Nu voiam!

Preot: Sigur?

Fata: Sigur!

Preotul beat care a ucis un adolescent de 15 ani, în judeţul Olt, a fost arestat preventiv

Surse apropiate anchetei au declarat că preotul are 45 de ani şi este tatăl a doi copii. El a fost deja audiat în cadrul dosarului, la fel şi fata şi mama acesteia. Dosarul va fi trimis Parchetului de pe lângă Judecătoria Olteniţa. Aceleaşi surse susţin însă că declaraţiile făcute de preot tinerei în timpul spovedaniei nu se încadrează la corupere sexuală, aşa cum aceasta este definită de Codul Penal, iar faptele feţei bisericeşti sunt, mai degrabă, „imorale”.