Preot grav rănit în incendiul de la spitalul din Piatra-Neamţ

Un preot a fost grav rănit în incendiul de la spitalul din Piatra-Neamţ. Părintele Ioan Antistescu era internat în secţia ATI a spitalului, după ce fusese infectat cu coronavirus. Preotul a scăpat cu viaţă din incendiul care a mistuit secţia ATI, însă are răni grave şi se luptă pentru propria viaţă.

15 nov. 2020, 00:05
Preot grav rănit în incendiul de la spitalul din Piatra-Neamţ
preot rănit incendiu Piatra-Neamţ Ioan Antistescu

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a transmis un mesaj de condoleanțe după incendiul care a mistuit secţia ATI a spitalului din Piatra Neamț. Potrivit acestuia, printre victime se află și preotul Ioan Antistescu, care acum se luptă pentru propria viață.

Preot rănit în incendiul de la Piatra-Neamţ. Mesajul Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului

Cu profundă durere am aflat de tragicul incendiu petrecut la Secția ATI din cadrul Spitalului Suport Covid din Piatra Neamț în care și-au pierdut viața, potrivit informațiilor oficiale pe care le avem în acest moment, 10 dintre pacienții internați aici.

În aceste momente de grea încercare suntem alături de familiile îndurerate ale căror apropiați și-au pierdut viața în această tragedie, rugând pe Dumnezeu să odihnească în Raiul desfătării sufletele celor pe care i-a chemat, iar celor care au fost victime directe sau colaterale ale acestei tragedii, Dumnezeu să le toarne ulei și vin pe rănile lor trupești și sufletești.

Citeste si Klaus Iohannis, după incendiul de la Spitalul din Piatra Neamţ: „Sunt profund îndurerat de decesul pacienților”

În mod deosebit, îndemn slujitorii sfintelor altare ca mâine, la Proscomidie, să adauge o miridă și să înalțe rugăciuni speciale pentru cei bolnavi de aici și de pretutindeni, dar în mod deosebit să înalțe un gând la Dumnezeu pentru părintele Ioan Antistescu, un om al liturghiei, care în aceste momente se află în spitalul de la Piatra Neamț luptându-se pentru propria viață.

Reamintim preacucernicilor părinți să continuie rugăciunile pentru îndepărtarea molimei și să citească rugăciunea specială la sfârșitul Sfintei Liturghii stabilite de cancelaria Sfântului Sinod.

Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să primească în Împărăția Sa și să odihnească sufletele celor pe care i-a chemat la Sine, celor rămași în „valea plângerii acestei vieți” să le dăruiască răbdare în suferință, iar cadrelor medicale care se preocupă de îngrijirea lor și lucrează sub mantia iubirii Sale milostive, să le dăruiască răbdare și pricepere pentru tămăduirea grabnică a celor pe care îi îngrijesc!”, a declarat Arhiepiscopul Romanului și Bacăului Ioachim.

Mesajul Patriarhului Daniel pentru victimele incendiului din Piatra-Neamţ

Patriarhul Daniel transmite un mesaj de compasiune pentru victimele incendiului de la Spitalul Județean din Piatra Neamț.

Citeste si Imagini incendiu Piatra Neamţ. Secţia ATI a Spitalului Judeţean s-a făcut scrum, inclusiv paturile au ars FOTO

Am aflat cu multă durere despre tragedia provocată de incendiul din secția de „Anestezie și Terapie Intensivă” a Spitalului Județean din Piatra Neamț, în seara zilei de sâmbătă, 14 noiembrie 2020, incendiu în urma căruia şi-au pierdut viaţa 10 persoane și alte 7 au ajuns în stare critică.

În aceste momente pline de suferință și tulburare, ne rugăm lui Dumnezeu pentru odihna sufletelor celor decedați și pentru însănătoșirea grabnică a celor răniţi, între care se află și medicul de gardă care a pus viața pacienților săi mai presus de propria sa viaţă.

Adresăm un părintesc mesaj de condoleanţe şi consolare familiilor pacienților decedați, rudelor, prietenilor, precum şi întregului personal medical care i-a îngrijit și care a încercat să le salveze viața„, transmite Patriarhul Daniel.

Reamintim că zece persoane au decedat în urma incendiului izbucnit, sâmbătă seara, la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ.