Preoţi în pelerinaj la casa lui Nicolae Ceauşescu VIDEO

Publicat: Sâmbătă, 17 August 2013 14:35 // Actualizat: Sâmbătă, 17 August 2013 14:46 // Sursa: RTV.net

Biserica dă semne că vrea să se împace cu cel care a distrus lăcaşele de cult în perioada comunistă. Casa memorială a lui Ceauşescu, din Scorniceşti, a devenit loc de pelerinaj pentru înalte feţe bisericesti. Preoţii s-au aflat în zonă pentru sărbătorirea Sfinţilor Martiri Brâncoveni.

Înaltele feţe bisericieşti au luat-o pe urmele dictatorului, la Scorniceşti. Au mers la Mănăstirea Lolea, acolo unde au vizitat mormintele părinţilor şi surorii lui Nicolae Ceauşescu. Apoi casa în care s-a născut şi a copilărit dictatorul.

"Patul după sobă cum era de scândură, de blană, puneam saltea cu fân. Aici lada de zestre, se ţineau hainele, costumele naţionale, păturile aşezate frumos până sus", povesteşte ghida preoţilor şi călugăriţelor care au vizitat casa părintească a fostului preşedinte al României

Preoţii spun că evenimentele istorice trebuie amintite aşa cum s-au întâmplat.

"Este o vizită inedită. Relaţia lui Nicolae Ceauşescu nu a fost una foare bună. Nu a fost una bună, a fost aceea care a fost. Este istorie şi trebuie evidenţiată ca atare. S-au dărâmat 22 de biserici şi s-au translat 13 biserici", a declarat episcopul Sebastian de Slatina şi Romanaţi.

Rudele lui Nicolae Ceauşescu de la Scorniceşti au fost emoţionate şi încântate de vizită. "Este, zic eu, un moment istoric pentru că mitul cu Ceauşescu Antihristul a fost demontat. Sunt emoţionat pentru că, fără a fi un om al momentului, mă marchează însemnătatea momentului", a spus un nepot al dictatorului.

Vizita face parte dintr-un pelerinaj prin care 15 preoţi din Oltenia comemorat Ziua Sfinţilor Martirii Brâncoveni.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
casa lui Nicolae Ceauşescu pelerinaj Ceauşescu preoţi Nicolae Ceauşescu
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 aug 00:16
...comunistă. Casa memorială a lui Ceauşescu, din Scorniceşti, a devenit loc de pelerinaj pentru înalte feţe bisericesti. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.7509
RON
23 Mar
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H