Preotul care a ucis o fată într-un apartament din Mamaia, condamnat definitiv la 12 ani de închisoare

Fostul preot care a ucis o adolescentă de 15 ani într-un apartament din Mamaia, în luna aprilie a anului trecut, rămâne cu condamnarea la 12 ani de închisoare, dată de Tribunalul Constanţa, decizia de luni a Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

18 ian. 2016, 14:55
Preotul care a ucis o fată într-un apartament din Mamaia, condamnat definitiv la 12 ani de închisoare

Curtea de Apel Constanţa a menţinut, luni, condamnarea la 12 ani de închisoare a lui Laurenţiu Constantin Aspru, în vârstă de 38 de ani, din Bistriţa Năsăud. Instanţa a decis să deducă din pedeapsă perioada reţinerii şi arestării preventive, de la data de 11 aprilie 2015 şi până în prezent, scrie MEDIAFAX.

Laurenţiu Constantin Aspru este obligat şi la plata sumei de 560 de lei, cheltuieli judiciare către stat, decizia de luni a Curţii de Apel Constanţa fiind definitivă.

În 12 octombrie 2015, Laurenţiu Constantin Aspru a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la 12 ani de închisoare pentru omor. Bărbatul, fost preot în judeţul Bistriţa-Năsăud, şi-a recunoscut fapta în faţa instanţei, dar şi în cursul urmăririi penale.

Poliţiştii au fost sesizaţi în 11 aprilie 2015, de către Laurenţiu Constantin Aspru, că într-un bloc din staţiunea Mamaia a avut loc o crimă. Oamenii legii s-au deplasat la locul indicat şi au descoperit cadavrul unei fete în vârstă de 15 ani, din Năvodari, care fusese strânsă de gât cu un cablu electric. Trupul neînsufleţit al victimei a fost dus la morgă pentru necropsie.

În mai puţin de o oră, anchetatorii au reuşit să îl prindă pe autorul faptei, acesta fiind, de altfel, chiar bărbatul care a alertat Poliţia.

Laurenţiu Constantin Aspru a fost prins de poliţişti pe drumul care leagă Mamaia de Năvodari, într-un autoturism înmatriculat în judeţul Cluj. El a fost dus la audieri la Parchetul Tribunalului Constanţa, recunoscându-şi fapta în faţa anchetatorilor.

Bărbatul a povestit cu acel prilej că a cunoscut-o pe fată pe un site de escorte, şi-au dat întâlnire, iar el a venit la Mamaia pentru a se vedea cu aceasta în apartamentul în care adolescenta stătea cu chirie. Bărbatul a mai afirmat că nu ştia că fata era minoră şi că la un moment dat s-au luat la ceartă, iar el a strâns-o de gât cu cablul de la un fier de călcat.

Citeşte şi