Preotul care l-a DENUNŢAT pe Oltean, fost PUŞCĂRIAŞ. Cine e omul bisericii care a văzut ŞPAGA luată de deputat. VIDEO

Biserica în care deputatul Ioan Oltean a luat şpagă un sac cu bani devenise locul preferat de întâlnire al celor implicaţi în mafia retrocedărilor. O spune chiar preotul, care la audieri a recunoscut că l-a denunţat pe Oltean pentru că nu şi-a mai primit şi el partea. Preotul are un trecut mai mult decât controversat: a fost mecanic, tâlhar şi a făcut şi închisoare, potrivit România TV.

28 nov. 2015, 11:45
Preotul care l-a DENUNŢAT pe Oltean, fost PUŞCĂRIAŞ. Cine e omul bisericii care a văzut ŞPAGA luată de deputat. VIDEO

Ion Alexandrescu a fost scos din anonimat în urmă cu cinci ani, când a decontat o sumă imensă pentru a repara gardul unui cimitir. Procesul verbal a fost semnat de unul dintre consilierii eparhiali, care era decedat. Cu acest act, preotul a justificat cheltuirea a 550.000 de lei. 

Citeşte şi: Ioan Oltean, turnat la DNA de preotul bisericii din Chitila

Neculai Coman a murit însă în 25 martie şi a semnat chitanţa pe 11 mai. Pus în faţa probelor, preotul Alexandrescu a spus că n-a făcut nimic de capul lui.

„S-a întâmplat că a înviat ca să semneze un proces verbal de constatare a unor cheltuieli astronomice. Organele ierhice, ca să zicem aşa, au aprobat una-două cheltuielile, pentru că o mână spală pe alta şi amândouă obrazul”, a declarat un enoriaş în 2011.

Coman a semnat, conform documentelor, când i se făcea parastasul de şase săptămâni. Preotul nu ştia nici el să explice „minunea”.

Preotul ar fi făcut şi puşcărie înainte de a fi hirotonit. E drept, slujbele la Chitilia le-au ţinut mereu alţii, potrivit România TV.

În comuna prahoveană Nedelea, la preotul Alexandrescu acasă, un localnic spune că îl ştie de mic copil.

S-a îmbrăcat în maior, s-a dus şi…care venea din străinătate, că ştoiţi că veneau cu valută, cu bani…”băi, de unde ai bijuterii, alea-alea… Normal! Tâlhărie! (…) A scăpat repede din puşcărie. Păi dacă-l avea pe Dracu ăl mare! Şase luni dacă a făcut”, localnic din comuna natală a preotului.

Pentru a ajunge preot, Alexandrescu a suprapus, de fapt, foaia matricolă de la liceul industrial cu cea a cumnatului său, preot, după ce acesta a murit.

Examinând cu atenţie foile matricole, se poate observa o coincidenţă stranie: mediile obţinute de Ioan Alexandrescu în ultimii trei ani la liceul industrial sunt identice cu cele din fişa de la seminarul teologic, deşi au câte două zecimale.

Preotul Alexandrescu şi-ar fi asigurat liniştea mai-marilor bisericii donând o şalupă mănăstirii Snagov.

Judecat de Tribunalul Constanţa pentru trafic de influenţă într-un dosar în care a intervenit contra-cost la mai-marii ANRP, Alexandrescu a primit o mână de ajutor chiar din Dealul Patriarhiei. Preafericitul Daniel a depus o caracterizare la dosar plină de cuvinte de laudă la adresa lui Alexandrescu.

Deputatul Ioan Oltean a fost denunțat la DNA chiar de preotul bisericii din Chitila, acolo unde a luat șpaga de 600.000 de euro. Procurorii cer acum aviz de arestare pentru deputat, iar la instanță cer mandat de arestare pentru cei din ANRP, printre care și protejata lui Oltean, Crinuța Dumitrean. Judecătorii vor decide ce fac în cazul ei, pentru că Dumitrean este gravidă în şapte luni.