Preotul Cristian Ioan a murit fulgerător la 41 de ani. Trei copii au rămas orfani de tată

Doliu în biserica ortodoxă! Un îndrăgit preot din Bacău a murit la doar 41 de ani. Cristian avea trei copii, două fete şi un băiat, care acum vor trebui să crească fără tată. Peste doar o lună, acesta ar fi împlinit 42 de ani.

16 nov. 2022, 23:39
Preotul Cristian Ioan a murit fulgerător la 41 de ani. Trei copii au rămas orfani de tată

Preotul Cristian Ioan a murit fulgerător la 42 de ani, lăsând în urmă o soție și trei copii. ”Am aflat cu nespusă durere despre plecarea timpurie din lumea acesta, a unuia dintre tinerii preoți destoinici ai Eparhiei Romanului și Bacăului, în data de 13 noiembrie 2022. Moartea fulgerătoare a preotului Cristian Ioan Balaban de la Parohia Rățeni, Protopopiatul Moinești, la vârsta de doar 41 de ani, a lăsat în urmă multă durere în sufletul soției și al celor trei copii ai săi, dar și în inimile enoriașilor pe care i-a păstorit timp de patru ani.

A fost un preot cu alese calități sufletești, implicat în numeroase activități pastoral-duhovnicești și social-filantropice, râvnitor, apropiat de enoriașii săi, mereu în preajma celor aflați în suferință, implicat în multe proiecte educaționale dedicate tinerilor, dar și în lucrări de  înfrumusețare a lăcașului de cult din parohia unde și-a desfășurat activitatea; un preot devotat slujirii preoțești, ancorat în realitatea misiunii sacerdotale, preocupat de actualitatea vieții bisericești din Protopopiatul Monești, acolo unde a îndeplinit ascultări pe care le-a împlinit cu pricepere, fiind corespondent media al sectorului cultural eparhial și autor a numeroase articole ce reflectă activitatea pastoral-misionară și cultural-socială a colegilor de slujire.

Fostul preot Daniel Balaş desfiinţează parastasele: „Doar fală şi mândrie, nu ajută decât la şmecherie”. Care sunt singurele două lucruri care ajută cu adevărat sufletele celor răposaţi

După patru de ani de pastorație în mijlocul credincioșilor din Parohia Rățeni, părintele Cristian Ioan Balaban a fost chemat de Dumnezeu în Biserica Triumfătoare, în Duminica a XXV-a după Rusalii, în chiar ziua în care în urmă cu patru ani primea Sfânta Taină a Preoției întru diacon, prin mâinile smereniei noastre, în Catedrala arhiepiscopală din Roman, cu prilejul sărbătorii închinate Sfântului Ioan Gură de Aur. Avem nădejde că pentru activitatea sa misionară și jertfelnicia lucrării sale, vrednicul slujitor al Sfântului Altar va fi așezat în soborul preoților din ierarhia cerească pentru a sluji Liturghia Cerească sub protia Arhiereului Cel veșnic, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Preotul Cristian Ioan a murit

În aceste momente de adâncă suferință, adresăm familiei îndoliate cele mai profunde gânduri de compasiune și ne angajăm să fim alături de distinsa doamnă preoteasă Anca și de cei trei copii – Maria, Teodor și Alexandra – sprijinind cu tot ce ne este nouă cu putință pentru ca aceștia să depășească incomensurabila durere prin care le este dat să treacă. Rugăm pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul tânărului și destoinicului Său slujitor în Împărăția Cerurilor!”, a transmis Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Povestea fantastică a preotului Florian Popa din Constanța, câștigătorul trofeului Crizantema de Aur: „Mi se cere să cânt piesa Galbenă gutuie și în mijlocul anului“