Preotul Ion Iagăru ajută persoanele nevoiaşe: merge cu copiii la cumpărături, asigură biberoane şi scutece nou-născuţilor, cumpără case

Preotul Ion Iagăru din Caracal este binefăcătorul celor nevoiaşi. Cu câteva zile înaintea Paştelui, părintele a dus zeci de copii la cumpărături. De asemenea, a ajutat altă familie să se mute în casă nouă.

29 apr. 2021, 23:11
Preotul Ion Iagăru ajută persoanele nevoiaşe: merge cu copiii la cumpărături, asigură biberoane şi scutece nou-născuţilor, cumpără case
Preotul Ion Iagăru. Sursa FOTO: facebook părintele Iagăru

Preotul Ion Iagăru ajută persoanele nevoiaşe necondiţionat şi fără vreo ocazie anume sau la vreo mare sărbătoare, ci ori de câte ori constată că cineva are nevoie de sprijinul său. Duhovnicul slujeşte la Biserica „Sfinţii fără de Arginţi Cosma şi Damian“ din curtea Spitalului Municipal Caracal.

Zilele trecute, părintele a plecat cu microbuzul plin cu copii la mall, relatează adevarul.ro

UN MICROBUZ PLIN CU 20 DE COPII se îndreaptă spre mall! Mergem să-i îmbrăcăm şi să-i încălţăm de Sfintele Paşti. Încă poţi să ne susţii, întâlnindu-ne în Mall Electroputere sau donând în contul Asociaţiei „Fiţi Buni““, a anunţat preotul pe Facebook. Echipa sa a postat, câteva ore mai târziu, fotografii sugestive din ziua petrecută la cumpărături.

Preotul Ion Iagăru ajută persoanele nevoiaşe

Astfel, 20 de copii au avut posibilitatea să-şi aleagă şi să-şi cumpere haine şi încălţări noi pentru Paşte. Din mall nu a ieşit nimeni fără minge.

Preotul Ion Iagăru ajută persoanele nevoiaşe necondiţionat

Frecvent, părintele Iagăru îi duce pe copii la cofetărie sau la pizzerie, după slujba de duminică. Cu altă ocazie, părintele a mers cu bunătăţi în sate din mai multe judeţe ale ţării unde ştia că există copii sărmani.

Dar actele de caritate pe care părintele Iagăru cu atâta mărinimie pentru cei sărmani nu ar fi fost posibile fără sprijinul enoriaşilor, risipiţi peste tot în ţară şi în lume.

Citeste si Ouă contaminate cu Salmonella descoperite în Bucureşti. Un lot întreg a fost oprit de la comercializare

În timp, s-a răspândit vestea că preotul asigură mamelor care nasc la maternitatea din Caracal scutece şi biberoane pentru nou-născuţi, sau că mai renovează şi dotează câteva saloane, sau că repară casa unor oameni sărmani, sau că duce la tratament şi asigură medicamente şi cele necesare unui tânăr încercat de boală, sau că pune porcul de Crăciun pe masa unor copii orfani de tată, sau că a mobilizat zeci de persoane pentru donarea de sânge şi s-au deplasat împreună la centrul de donare din Slatina, sau că încalţă pentru şcoală copiii nevoiaşi.

În acest an a fost anunţată şi înfiinţarea Asociaţiei „Fiţi Buni“, iar cei care vor să ajute acolo unde e mai mare nevoie pot contribui fie donând direct în conturile făcute publice, fie redirecţionând din banii pe care oricum i-ar încasa statul ca impozit.

„Oferta“ preotului care a reuşit să adune în jurul său atât de mulţi oameni cu suflet nu poate fi trecută cu vederea:

Donează orice sumă în contul Asociaţia Fiţi Buni şi eu îţi voi aprinde una dintre cele peste 100 de candele ce împodobesc unica biserică din România! În fiecare noapte de vineri spre sâmbătă va sta aprinsă o candelă în numele tău pentru tine şi cei dragi ţie, vii şi adormiţi“, promite preotul care, periodic, publică lista donatorilor.

Citeste si Tatăl unei fetiţe cu o tumoră uriaşă o lasă să îl tundă pentru a-i alina suferinţa: „Şi pentru că eşti puternică, Dumnezeu a îngăduit să fii încercată!”

A cumpărat o casă pentru doi tineri fără posibilităţi materiale

O parte din banii strânşi în ultima perioadă au avut ca destinaţie achiziţia unei case pentru doi tineri nevoiaşi. „Cu ochii plin de lacrimi de fericire vă scriu… În urmă cu exact două săptămâni, pe 6 aprilie, ne propusesem ca până la Sfintele Paşti să-i mutăm în casă nouă.  Părea un vis…  Dar voi sunteţi minunaţi, mereu ne sprijiniţi, vă implicaţi şi dăruiţi din puţinul sau multul vostru şi faceţi adevărate minuni. Azi, iubiţii mei, le-am cumpărat o casă!“, a anunţat, cu o săptămână în urmă, preotul.

Preotul Ion Iagăru ajută persoanele nevoiaşe

Fericiţii proprietari trăiau, până nu demult, într-o casă dărăpănată care necesita reparaţii grabnice. Un inginer a constatat că n-ar putea fi finaşizate lucrările necesare până la Paşte, aşa că preotul a decis să cumpere o casă pentru tânăra familie.

Cei care doresc să-l sprijine pe părintele Ion Iagăru pentru ca, la rândul său, să-i ajute pe cei aflaţi în nevoie pot face donaţii în conturile următoare:

Banca Transilvania: cont în Lei: RO57BTRLRONCRT0561532601

Banca Transilvania: cont în Euro: RO07BTRLEURCRT0561532601

Banca Transilvania: cont în GBP: RO62BTRLGBPCRT0561532601