Presa din Costa Rica, noi dezvăluiri despre Elena Udrea şi Alina Bica. Legăturile acestora cu traficanţii de droguri din Columbia

Presa din Costa Rica este foarte interesată de Elena Udrea şi Alina Bica, iar jurnaliştii vorbesc despre o adevărată reţea internaţională care le-ar fi dus pe cele două acolo.

07 oct. 2018, 14:48
Presa din Costa Rica, noi dezvăluiri despre Elena Udrea şi Alina Bica. Legăturile acestora cu traficanţii de droguri din Columbia

„Diario Extra” din Costa Rica explică de ce autorităţile din ţara lor le-au ridicat acum pe Elena Udrea şi pe Alina Bica, deşi cele două au o sentinţă definitivă în România şi se află încă din vară pe lista celor căutaţi de Interpol. Se pare că totul este legat de destructurarea unei reţele internaţionale în cadrul căreia persoane din Costa Rica ajutau traficanţii din droguri din Columbia să se „ascundă”. Concret, ar fi vorba de un avocat şi de un notar din Costa Rica.

Aceste persoane, susţin jurnaliştii costaricani au ajutat 5 români să se stabilească în ţara lor. Este vorba despre Elena Udrea, Alina Bica şi alţi trei români care ar avea condamnări în România. Se pare că aceste persoane au reuşit să înfiinţeze şi o corporaţie pe numele lor, cu ajutorul respectivului avocat.

„Diario Extra”, citat de stirilekanald.ro, face referire în articolul de sâmbătă la o investigaţie a Grupului de Cercetare din Romania – RISE Project şi Semanario Universidad, din primăvara acestui an, conform căreia, Elena Udrea şi Alina Bica au primit ajutor de la Mihai Rădulescu, un om de afaceri român, care are cetăţenie costaricana în urma căsătoriei cu o tânără din acea ţară, de care a divorţat după trei ani.

Legea în Costa Rica prevede ca un cetăţean strain care este căsătorit timp de trei ani cu un costarican, primeşte automat cetăţenie.

Potrivit investigaţiei internaţionale, Bica şi partenerii ei din Costa Rica au reuşit să înfiinţeze o societate numită ASP Centroamérica SA, al cărei consiliu de administraţie era alcătuit din români. Înregistrarea companiei a fost făcută datorită unui om de afaceri român, fiind vorba despre acelaşi Mihai Rădulescu.

Cotidianul „Diario Extra” leagă acum arestarea celor două romance de reţeaua care le-ar fi facilitat intrarea în Costa Rica şi care ar fi aceeaşi care îi ajută şi pe traficanţii de droguri din Columbia. Traficanţii columbieni ar fi reuşit să scape de justiţia din SUA căsătorindu-se în Costa Rica, cu ajutorul aceluiaşi avocat care este implicat şi în cazul Elena Udrea -Alina Bica.

Elena Udrea, care are o condamnare de 6 ani în dosarul „Gala Bute”, şi Alina Bica, condamnată la 4 ani de închisoare, au fost ridicate miercuri de pe stradă din San Jose, capitala ţării. Cele două au fost arestate preventiv două luni, timp în care autoriăţile române trebuie să pregătească actele doveditoare pentru extrădarea lor.