Presa internaţională: Naţionala României a fost „dezamăgitoare”

Presa internaţională a notat, duminică seară, după eliminarea României de la Campionatul European, că echipa tricoloră a fost "dezamăgitoare" şi "o pradă uşoară pentru albanezi", subliniind totodată şi finalul trist de mandat pentru Anghei Iordănescu.

20 iun. 2016, 03:34
Presa internaţională: Naţionala României a fost „dezamăgitoare”

„Albania visează şi o lasă pe România în urmă”, a titrat sport.es, care menţionează că naţionala României a fost „dezamăgitoare”. „Echipa lui Anghel Iordănescu, care pornea ca favorită, pentru că nu mai pierduse în faţa albanezilor, a eşuat în intenţia de a ajunge în faza următoare”, adaugă jurnalul spaniol.

„Moment de uitat pentru Iordănescu”, a notat uefa.com. „Nu acesta este modul în care Iordănescu ar fi vrut să marcheze al 100-lea său meci la conducerea echipei României. Omul care a dus tricolorii în sferturile de finală ale Cupei Mondiale în 1994 este dezamăgit după ce a încheiat pe ultimul loc în grupa A, cu doar un punct, deşi circumstanţe atenuante ar fi că nu a avut la dispoziţie jucători ca Gheorghe Hagi la acest al treilea mandat. Este mult de lucru”, scrie UEFA.

Reuters consideră că România a fost „o pradă uşoară” pentru albanezii care porneau ca outsideri.

„Final trist pentru legendarul Iordănescu, care i-a dus pe tricolori în sferturile CM din 1994 şi care s-a aflat la al treilea mandat la conducerea naţionalei”, a notat şi AFP.

 „Golul marcat de Armando Sadiku oferă şanse Albaniei la optimi şi trimite România acasă”, a titrat Daily Mail. „România a terminat dezamăgitoarea campanie de la Euro-2016 pe ultimul loc în Grupa A”, a continuat  sursa citată.

Românii au arătat cât este de dificil să-ţi schimbi stilul pentru un meci capital, scrie La Derniere Heure. „Calificată în faza finală datorită blocului defensiv, care nu a încasat decât două goluri în preliminarii, echipa României şi-a arătat din nou carenţele ofensive. În primele două meciuri din turneu, ea nu a marcat decât de două ori din penalti prin Bogdan Stancu. În afara unui şut al lui Ovidiu Hoban, prins în doi timp de portarul Etrit Berisha (5), care a respins şi o încercare a lui Denis Alibec (8), România şi-a pierdut suflul rapid. Şi deşi a dominat în în repriza secundă, nu a reuşit să depăşească zidul albanez decât prin Florin Andone, care a lovit bara (76).

La Derniere Heure notează că este prima oară când albanezii înving România într-o competiţie, după şase înfrângeri şi două remize.

Reprezentativa României a fost învinsă, duminică seară, la Lyon, cu scorul de 1-0, de selecţionata Albaniei, şi a fost eliminată de la Campionatul European încă din faza grupelor.

În celălalt meci al grupei, Franţa şi Elveţia a remizat la Lille, scor 0-0, tot duminică. Astfel, România a ocupat ultimul loc în grupă

Grupa A a fost câştigată de Franţa, cu 7 puncte, urmată de Elveţia, cu 5 puncte, Albania, cu 3 puncte şi România, cu un punct. Franţa şi Elveţia sunt calificate în optimi, Albania trebuie să aştepte pentru a vedea dacă se află între cele patru echipe de pe locul 3 cu cea mai bună linie de clasament, din cele şase grupe.

România a pierdut anterior cu Franţa, scor 1-2, şi a remizat cu Elveţia, scor 1-1. Jucătorii antrenaţi de Iordănescu aveau ca obiectiv calificarea în optimile de finală ale Euro-2016.