Presa internaţională relatează demiterea guvernului Cîţu: „România este în criză politică de o lună”

Principalele agenţii de presă internaţionale au relatat, marţi, despre demiterea de către Parlament a Guvernului Florin Cîţu, notând că România se confruntă cu o perioadă de instabilitate politică.

05 oct. 2021, 17:32
Presa internaţională relatează demiterea guvernului Cîţu: „România este în criză politică de o lună”

România se confruntă cu una dintre cele mai grave crize politice de după Revoluţie, venită şi în cel mai prost moment, când valul 4 al pandemiei de Covid a depăşit toate recordurile de infectări, decese şi rate de incidenţă înregistrate anterior, iar o coaliţie care să asigure o majoritate parlamentară pare imposibil de realizat momentan.

„Guvernul liberal român a fost demis prin moţiune de cenzură”, titrează Agenţia France-Presse. „Parlamentul român a aprobat marţi o moţiune de cenzură împotriva Guvernului liberal al premierului Florin Cîţu, deschizând calea unei perioade de instabilitate politică în plin val patru de COVID-19”, notează Agenţia France-Presse.

„Parlamentul României a demis Cabinetul de centru al premierului Cîţu”, titrează, la rândul său, agenţia Reuters. „România este într-un impas politic de o lună, situaţie care ameninţă relansarea economică a ţării şi eforturile de reducere a deficitelor unui stat membru al Uniunii Europene”, comentează agenţia Reuters.

Associated Press: „Criza a început acum o lună, când Cîţu l-a demis pe Stelian Ion”

„Premierul României, Florin Cîţu, din cadrul Partidului Naţional Liberal, a fost demis marţi, prin moţiune de cenzură, situaţie care amplifică criza politică. Căderea Guvernului este rezultatul crizei politice care a început acum o lună, atunci când Cîţu l-a demis pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, din cadrul USR-Plus, deoarece nu a aprobat un program pentru dezvoltarea regională. USR-Plus a denunţat o «revocare abuzivă» şi s-a retras din Guvernul susţinut de trei partide”, notează agenţia Associated Press.

Citeşte şi: Klaus Iohannis face declaraţii de presă la Cotroceni după demiterea Guvernului Cîţu prin moţiune de cenzură

 


loading...
Partenerii noștri