Presa internaţională scrie despre protestele de la Bucureşti şi din ţară

Presa internaţională scrie, duminică seară, despre protestele de la Bucureşti şi din ţară faţă de proiectele de modificare a legilor justiţiei.

27 nov. 2017, 04:34
Presa internaţională scrie despre protestele de la Bucureşti şi din ţară

Zeci de mii de români s-au strâns la Bucureşti şi în alte oraşe din România, duminică, pentru a protesta faţă de aceste modificări, anunţă agenţia Reuters.

„Hoţii, Hoţii”, au strigat protestatarii în faţa sediului Guvernului, 30.000 de persoane adunându-se în Bucureşti iar alţi 20.000 în alte 70 de oraşe, notează sursa citată.

Şi Associated Press scrie despre protestele de la Bucureşti şi din majoritatea marilor oraşe din România.

„Protestatarii, care au avut un mic conflict cu forţele de ordine, au numit partidul de guvernământ drept „ciuma roşie”, mii de persoane adunându-se pe stradă la Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Sibiu şi Constanţa”, a precizat agenţia.

Anca Preoteasa, în vârstă de 28 de ani, care lucrează în vânzări, acuză Guvernul că vrea să preia controlul „asupra sistemului de justiţie pentru a-şi rezolva problemele legale, dar nu vom accepta asta”, scrie AP, stirea fiind preluată şi de Washington Post.

Şi AFP şi Belga au transmis informaţii despre manifestaţiile din România, unde mii de persoane au manifestat împotriva guvernului de stânga, acuzat că se opune luptei anticorupţie.

Mii de oameni au protestat, duminică seară, în Bucureşti şi mai multe oraşe din ţară, reuniţi sub sloganul „#Aţi reuşit, ne-aţi unit”, mobilizarea făcându-se pe reţelele de socializare.

Peste 40 de grupuri civice şi organizaţii neguvernamentale, precum şi confederaţiile sindicale Blocul Naţional Sindical şi Cartel Alfa ai chemat românii să ceară în stradă retragerea legilor Justiţiei, respingerea în Parlament a Ordonanţei privind modificarea legislaţiei fiscale şi demisia Guvernului şi a preşedinţilor Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Protestele au fost anunţate pentru duminică în Bucureşti şi în aproape 80 de oraşe, precum şi în străinătate, la Milano, Zurich, Birmingham şi Paris.