Ambasada Americii confirmă că mai mulţi cetăţeni români au interdicţie de călătorie în Statele Unite

Diplomatul american Hoyt Brian Yee a informat, marţi, la o audiere din cadrul comisiei de afaceri externe a Camerei Reprezentanţilor, că foşti şi actuali oficiali guvernamentali români şi bulgari au primit interdicţie de călătorie în Statele Unite din cauza corupţiei, dar pe un temei legal diferit decât în cazul funcţionarilor maghiari din Ungaia, transmite site-ul Maszol, potrivit Hotnews.ro.
Alina Costache
20 mai 2015, 13:51
Ambasada Americii confirmă că mai mulţi cetăţeni români au interdicţie de călătorie în Statele Unite

UPDATE: Ambasada Americii la Bucureşti a confirmat că mai mulţi cetăţeni români sunt neeligibili pentru obţinerea vizei de călătorie în America, deoarece au fost condamnaţi pentru activităţi de corupţie.

„Datele privind vizele sunt confidenţiale, potrivit legilor Statelor Unite. Nu discutăm detalii legate de cazuri individuale de vize. Departamentul a aflat că unii cetăţeni români nu sunt eligibili pentru viza, că urmare a unor condamnări pentru activităţi infracţionale, inclusiv implicarea în sau obţinerea de profituri din corupţie”, a precizat Ambasada SUA, într-un răspuns la solicitarea HotNews.ro

Audierea de marti din subcomisia pentru afaceri europene si Eurasia a avut că subiect viitorul relaţiilor americano-maghiare iar întrebarea a fost adresată de către Dana Rohrabakherner, care este preşedintele republican al subcomisiei.

Aceasta a formulat întrebarea către Departamentul de Stat dacă nu aplică Ungariei un standard diferit în comparaţie cu România şi cu Bulgaria. Diplomatul american a negat faptul că SUA ar trata în mod diferit Ungaria în comparaţie cu alte state. Yee nu a dezvăluit identitatea funcţionarilor români şi bulgari care au interdicţie de călătorie în SUA arătând că, la fel că în cazul Ungariei, legea nu îi oferă posibilitatea să dezvăluie identitatea acestora, informează Hotnews.ro.

Premierul Victor Ponta a declarat că nu deţine informații potrivit cărora angajați ai Guvernului ar avea interdicție de a călători în Statele Unite ale Americii din cauza unor probleme de corupție.

Şeful Fiscului din Ungaria a se află pe lista celor şase responsabili de la Budapesta care au primit interdicţie de a intră în Statele Unite. Ildiko Vida a respins însă orice acuzaţie de corupţie, şi a spus într-un interviu pentru presă maghiară în luna decembrie 2014 că pe lista SUA se află şi alte persoane din instituţia pe care o conduce, fără a dezvălui numele acestora.

La Budapesta a avut loc în decembrie anul trecut un miting împotriva şefei Fiscului, acuzată de corupţie. Ea a fost însă sprijinită ferm de premierul maghiar Viktor Orban, aflat acum într-o relaţie rece cu Administraţia americană. Orban a ameninţat-o pe şefa fiscului ungar (NAV) Ildiko Vida cu demiterea în cazul în care nu îl da în judecată pe purtătorul de cuvânt american Andre Goodfriend care a acuzat-o de corupţie, potrivit Budapestbeacon.com .

Spynews
Acces Direct. Momente cumplite pentru familia Raisei, fetița de doi ani din Dolj. Va fi înmormântată mâine, de Ziua Copilului. Cine a lipsit de la priveghi
Bzi.ro
Cabral și-a găsit nevasta cu doi bărbați! „Deci, nu te mai suport!”
Fanatik.ro
Comuna din România unde mai trăiesc doar câțiva oameni. Are ulițele asfaltate și apă curentă, iar casele se vând cu 40.000 de euro
Capital.ro
Obligatoriu pentru toți șoferii care fac ITP. Ce trebuie să facă înainte de inspecția tehnică
Playtech.ro
SCANDALOS! Mihaela Rădulescu, goală pușcă! A făcut senzație cu ipostaza nud
DailyBusiness
Categoria de șoferi care scapă nepedepsită deși încalcă legea! Polițiștii sunt neputincioși
Adevarul
Cinci predicții ale experților cu privire la impactul condamnării lui Trump asupra alegerilor din 2024 și nu numai
Spynews
Știrile Antena Stars. Frații Tate rămân sub control judiciar. Milionarii britanici nu au voie să părăsească țara
Spynews
Știrile Antena Stars. Ramona Olaru s-a săturat de iubiții cu bani, dar nu și bogați sufletește! Cum își testează pretendenții încă de la primele întâlniri: „Contează pentru mine...”
Evz.ro
Directiva care i-a înnebunit pe oameni. De ce nu se mai rup capacele sticlelor
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Ilinca Vandici a făcut-o praf pe Bianca Drăgușanu! Războiul frumoaselor foste iubite de fotbaliști
wowbiz.ro
A murit soția antrenorului de la FC Voluntari, Florin Pîrvu! Oana Alina avea doar 47 de ani
Cancan.ro
După ce s-a “curățat” la Floreasca și Obregia, Adrian Mititelu Jr. și-a reluat păcatele… Paranghelie la NUBA până la 3 dimineața cu vinuri fine!
Playsport.ro
Mădălina Ghenea a arătat TOT de data asta! Imaginile interzise au fost făcute publice
kanald.ro
Anumiți angajați vor avea parte de mai multe zile de concedii în 2024: Noul proiect de lege a fost adoptat de Camera Deputaților
Capital.ro
Se dau BANI sigur de la stat. Anunț pentru mii de români: Să facă contestație
StirileBZI
A fost aprobat un nou Program Rabla. Ce buget este pregătit
Prosport.ro
FOTO. Milionarul Arpad Paszkany a transformat-o total pe „Cenușăreasa” Antonela Pătruț. Afaceristul i-a schimbat nu doar înfățișarea, ci și modul de viață
stirilekanald.ro
Ei sunt cei trei tineri dispăruți în urma inundațiilor din Italia! S-au îmbrățișat în timp ce erau luați de ape
substantial.ro
Empatia: Cheia către o lume mai bună – Cum să îți înveți copilul să fie plin de compasiune
MediaFlux
Fenomene paranormale. Nici specialiștii nu pot explica aceste mistere
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'