Presa românească este în doliu. Marele ziarist Mihai Enciu a murit la 53 de ani

Mihai Enciu, unul dintre cei mai buni jurnalişti pe care i-a avut vreodată judeţul Ialomiţa, a murit la vârsta de 53 de ani.

24 oct. 2020, 15:15
Presa românească este în doliu. Marele ziarist Mihai Enciu a murit la 53 de ani

Mihai Enciu a scris vreme de 25 de ani, aproape în fiecare zi. A luptat cu sistemul indiferent de guvernare sau președinte şi a realizat anchete, reportaje, interviuri şi a scris editoriale. A fost redactorul șef al Gazetei de Sud-Est, o publicație care a dominat presa locală timp de ani buni. Mihai Enciu împlinise vârsta de 53 de ani pe 30 septembrie.

Citeşte şi Doliu în presă. Un jurnalist român a murit

Cu o zi înainte să plece, Mihai spunea că «nu mai aleargă prin viață, pentru că e bătrân…». Nu era bătrân! Împlinise, acum nicio lună, 53 de ani. Îi plăcea să râdă de el spunând că este «patriarhul» presei locale: «Sunt Patriarh, Panait! Știu carte!».

A fost mai mult decât atât. Prin ceea ce a scris, a fost o instituție. O instanță! Dacă ar fi să mi-l amintesc cumva, mi l-aș aminti în secunda dinainte de a răspunde la telefon: «Sunt sunat! Undeva s-a încălcat legea!». Acesta a fost Mihai Enciu. Ultima instanță a fiecăruia dintre noi! Instituția la care apelezi atunci când statul refuză să te protejeze, când Justiția sparge capul dreptății, când autoritățile locale te vânează„, se scrie într-un material publicat pe site-ul de ştiri locale independentonline.ro.