Presa străină, despre situaţia COVID în România: „În România, puternic lovită de Covid, medicii luptă împotriva refuzului la vaccinare”

Numărul infectărilor COVID-19 scade, dar scade şi numărul vaccinaţilor împotriva acestui virus. Specialiştii avertizează că numărul infectărilor zilnice ar putea creşte din nou odată cu redeschiderea şcolilor în format fizic. Mai mult, cu toate că numărul zilnic al cazurilor noi COVID-19 a scăzut la jumătate faţă de cel de acum două - trei săptămâni, nu scade deloc numărul morţilor. Medicii pe rând lansează un apel disperat la români să se vaccineze.

09 nov. 2021, 15:54
Presa străină, despre situaţia COVID în România: „În România, puternic lovită de Covid, medicii luptă împotriva refuzului la vaccinare”

Situaţia COVID-19 din România a ajuns în presa străină. ”În România, puternic lovită de Covid, medicii luptă împotriva refuzului la vaccinare”, titrează ziarul american The New York Times în ediția sa de luni.

Jurnalistul Andrew Higgins vorbeşte şi despre influenţa bisericii în decizia românilor de a nu se vaccina. În articolul publicat în The New York Times, autorul aminteşte de episcopul Ambrozie de la Giurgiu care îi îndemna pe credincioşii prezenţi la slujbă să nu creadă ce se spune pe posturile de televiziune şi să nu se grăbească să se vaccineze în condiţiile în care rata decesului în România este de 7 ori mai mare decât în SUA şi de 17 ori mai mare decât în Germania raportat la numărul populaţiei.

Citeşte şi: Vasile Dîncu: Este necesar un certificat verde. Nu ne putem permite multă vreme să fim idioții Europei

Aceeaşi idee este regăsită şi în presa germană. Der Spigel a publicat la sfârşitul săptămânii trecute un material cu titlu „Am fost atât de proști, uită-te la mine”. In reportaj filmat într-un spital care tratează pacienţi COVID în Giurgiu, pacienţi români mărturisesc cât de mult regretă că nu s-au vaccinat. Cei mai mulţi sunt în vârstă, iar acum le pare rău că nu s-au imunizat.

„Nicio altă țară din lume nu are mai multe decese cauzate de coronavirus pe cap de locuitor, unitățile de Terapie intensivă suntsupraaglomerate”, scriu jurnaliştii Der Spigel.

Citeşte şi: O profesoară de 46 ani, din Argeş, infectată cu coronavirus, a murit după ce a refuzat ajutor medical. Femeia nu credea în existenţa COVID