Preşedinte nou ales, Recep Tayyip Erdogan, promite că va deschide O NOUĂ ERĂ pentru Turcia

Fostul premier turc, Recep Tayyip Erdogan, care a fost ales, duminică, din primul tur de scrutin, preşedinte al ţării, a apromis că va deschide "o nouă era" pentru Turcia şi că va uita disputele din trecut.

11 aug. 2014, 06:26
Preşedinte nou ales, Recep Tayyip Erdogan, promite că va deschide O NOUĂ ERĂ pentru Turcia

Premierul Recep Tayyip Erdogan, ales duminică preşedinte al Turciei într-un prim scrutin prin vot universal, a lansat un mesaj de unitate afirmând că doreşte să deschidă o ‘eră nouă’ într-o ţară foarte divizată sub conducerea sa, transmite AFP, citată de Agerpres.

‘Încheiem astăzi o eră şi intrăm într-o eră nouă’, a declarat Erdogan într-un discurs ţinut în faţa miilor de simpatizanţi ai săi reuniţi la Ankara, în care a promis să devină ‘preşedintele celor 77 de milioane de turci’, uitând ‘disputele din trecut’

Erdogan a promis, de asemenea, un „nou proces de reconciliere socială” între compatrioţi, cărora le-a mulţumit pentru participarea la scrutin. Erdogan a câştigat din primul tur scrutinul prezidenţial, obţinând 52 la sută din voturi.

Acuzat de autoritarism de către adversarii săi, Erdogan, în vârstă de 60 de ani, a contestat puternic acest calificativ. „Îi rog pe toţi cei care mă consideră dictator şi autocrat sa-şi revizuiască poziţia”, a afirmat el.