Preşedintele AEP are coronavirus. Simptomele acuzate de Constantin Mitulețu-Buică: „Am niște dureri musculare și o ușoară stare de greață”

Preşedintele Autorității Electorale Permanente s-a infectat cu noul coronavirus, chiar de Ziua Naţională a României. Constantin Mitulețu-Buică a mărturisit că se simte bine şi a dezvăluit cum îşi va desfăşura activitatea ca membru al Biroului Electoral Central.

02 dec. 2020, 14:31
Preşedintele AEP are coronavirus. Simptomele acuzate de Constantin Mitulețu-Buică: „Am niște dureri musculare și o ușoară stare de greață”
Preşedintele AEP are coronavirus. Simptomele lui Mitulețu-Buică

Preşedintele AEP are coronavirus. Constantin Mitulețu-Buică a făcut primele declaraţii, după ce a fost depistat pozitiv cu virusul Sars-CoV-2.

„Mă simt bine. Am niște dureri musculare și o ușoară stare de greață”, a afirmat Constantin Mitulețu-Buică, conform Realitatea PLUS.

Preşedintele AEP are coronavirus, dar spune că alegerile parlamentare se vor desfăşura fără probleme

Cât despre alegerile parlamentare de duminică, preşedintele Autorității Electorale Permanente a dat asigurări că „totul se va desfășura normal” deoarece pe toată durata scrutinului va participa la toate şedinţele prin videoconferinţă.

Preşedintele AEP are coronavirus. Cum va vota duminică la parlamentare

De asemenea, Constantin Mitulețu-Buică a precizat că va solicita urna mobilă, precum cetăţenii aflaţi în în izolare la domiciliu în urma unui test pozitiv la COVID-19.

Citeşte şi: Constantin Mituleţu-Buică, preşedintele AEP, are coronavirus

„Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că preşedintele AEP, Constantin-Florin Mituleţu-Buică, a fost depistat pozitiv cu virusul Covid-19 în urma testării Real-Time PCR efectuate astăzi, 1 decembrie 2020. Menţionăm că ieri, 30 noiembrie 2020, oficialul a mai efectuat un test rapid Covid-19 la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament Ambulatoriu „Dr. Nicolae Kretzulescu”, al cărui rezultat a ieşit negativ”, se arată într-un comunicat de presă al AEP.

Constantin Mituleţu-Buică, preşedintele AEP, are coronavirus. Opt angajaţi ai instituţiei, confirmaţi cu covid-19

„Dat fiind acest context, preşedintele AEP a luat decizia de a transmite o cerere pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale (mobile) şi dă asigurări că activitatea de organizare a alegerilor va continua în ritm normal, astfel încât desfăşurarea acestora să aibă loc în condiţii optime, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară care se impun”, mai arată AEP.

Miercuri, 2 decembrie, Grupul Pentru Comunicare Strategică a anunţat 4.916 de noi cazuri COVID-19, după efectuarea a 15.701 de teste în ultimele 24 de ore. 135 de infectate cu coronavirus au murit. În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 13.529. Dintre acestea, 1.260 sunt internate la ATI.

Citeşte şi: BILANȚ CORONAVIRUS 2 DECEMBRIE. Aproape 5.000 de cazuri noi la 15.700 de teste. Un nou record la ATI