Preşedintele afgan acuză Pakistanul că se face vinovat de seria de atentate din Kabul

Președintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a acuzat luni Pakistanul că adăpostește încă pe teritoriul său 'tabere de antrenament pentru kamikaze și fabrici de bombe', acuzațiile liderului afgan intervenind după seria de atentate din ultimele patru zile de la Kabul, soldate cu cel puțin 56 de morți și la originea cărora se află insurgenții talibani.

10 aug. 2015, 13:49
Preşedintele afgan acuză Pakistanul că se face vinovat de seria de atentate din Kabul

Președintele Afganistanului, Ashraf Ghani, a acuzat luni Pakistanul că adăpostește încă pe teritoriul său ‘tabere de antrenament pentru kamikaze și fabrici de bombe’, acuzațiile liderului afgan intervenind după seria de atentate din ultimele patru zile de la Kabul, soldate cu cel puțin 56 de morți și la originea cărora se află insurgenții talibani.

 ‘Dacă poporul nostru continuă să fie ucis, relația noastră cu Pakistanul își va pierde sensul’, a afirmat, potrivit AFP, președintele Ghani, care odată cu venirea sa la putere, în septembrie anul trecut, a început o politică de apropiere cu Islamabadul, pentru a încerca astfel să pună capăt conflictului cu rebelii talibani, informează Agerpres.

Citeşte şi Atentat kamikaze împotriva poliţiei afgane din Kabul. Cel puţin 20 de militari morţi UPDATE

‘Ce ar fi făcut guvernul pakistanez dacă masacrul de la Shah Shahid (atentatul care a făcut 15 morți joi seara la Kabul) ar fi avut loc la Islamabad și autorii s-ar fi aflat în Afganistan?’, s-a întrebat președintele Ghani.

Pakistanul, care i-a încurajat pe talibani în anii ’90, este acuzat în repetate rânduri că acordă în continuare sprijin insurecției, acuzații pe care Islambadul le respinge de fiecare dată.