Preşedintele ameninţă că va dizolva Parlamentul

Preşedintele peruan Martin Vizcarra a ameninţat miercuri că va dizolva Congresul (parlamentul) ţării, dominat de opoziţie, dacă acesta nu sprijină reformele anticorupţie propuse de şeful statului, informează dpa.

30 mai 2019, 06:55
Preşedintele ameninţă că va dizolva Parlamentul

”Majoritatea parlamentară a întors, încă o dată, spatele cetăţenilor şi cauzează pagube pentru Peru”, a spus Vizcarra într-o intervenţie transmisă de postul public de televiziune peruan.

Măsurile avute în vedere vizează, printre altele, o reformă a sistemului imunităţii parlamentare şi prevenirea deţinerii unor funcţii publice de către persoane condamnate penal.

În luna septembrie, Martin Vizcarra a obţinut sprijinul iniţial al parlamentului pentru pachetul său de reforme anticorupţie, informează Agerpres.

Şeful statului a propus reformele anul trecut ca răspuns la dezvăluirile privind corupţia masivă din justiţie. Măsurile respective au fost susţinute de o amplă majoritate a alegătorilor peruani într-un referendum organizat în luna decembrie.

Vizcarra i-a succedat lui Pablo Kuczynski în martie 2018 după ce acesta a demisionat în urma acuzaţiilor de corupţie chiar înaintea unui vot privind începerea procedurii de destituire, pe care era de aşteptat să-l piardă. Kuczynski a respins toate acuzaţiile.


loading...