Preşedintele ANAP Bogdan Puşcaş: Achiziţiile publice vor migra rapid şi masiv în mediul online

Achizițiile publice vor migra rapid și masiv în mediul online, iar după anul 2018 toate achizițiile se vor desfășura exclusiv online, a declarat, luni, Bogdan Pușcaș, președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), într-o conferință de specialitate.

04 iul. 2016, 12:25
Preşedintele ANAP Bogdan Puşcaş: Achiziţiile publice vor migra rapid şi masiv în mediul online

Achizițiile publice vor migra foarte repede și masiv în mediul online. În normele de aplicare a celor două legi pe care vi le-am propus, licitația deschisă, licitația restrânsă și procedura competitivă într-o singură etapă se desfășoară exclusiv online. Dacă mai adăugați și faptul că pentru a face o achiziție directă prima dată va trebui să consultați catalogul electronic din sistem veți vedea că astăzi marea majoritate a achizițiilor se leagă de mediul online„, a spus Pușcaș, reprezentanților primăriilor prezenți la eveniment.

Potrivit acestuia, după 2018 toate achizițiile publice din România se vor desfășura în mediul exclusiv online.

Noul sistem de achiziții publice, SICAP (Sistem informatic colaborativ pentru mediu performant de desfășurare a achizițiilor publice), care va înlocui SEAP-ul, va fi supus testării de către Agenția pentru Agenda Digitală în perioada 27 — 31 iulie, a declarat în urmă cu trei săptămâni președintele Agenției Naționale pentru Achiziții Publice (ANAP), Bogdan Pușcaș.

Șeful ANAP participă luni la Forumul Administrației Publice Locale.