Președintele ANPC, Horia Constantinescu, și-a făcut public numărul de telefon personal, pentru a fi la dispoziția pasagerilor afectați de decizia Blue Air

Numărul președintelui ANPC a fost făcut public pentru a veni în ajutorul pasagerilor afectați de decizia luată de compania Blue Air.

07 sept. 2022, 14:41
Președintele ANPC, Horia Constantinescu, și-a făcut public numărul de telefon personal, pentru a fi la dispoziția pasagerilor afectați de decizia Blue Air

ANPC vine în ajutorul pasagerilor afectați de decizia Blue Air

Horia Constantinescu, președintele ANPC, și-a făcut numărul de telefon personal public, pentru a putea veni în ajutorul pasagerilor afectați de decizia Blue Air, acesta fiind disponibil 24 de ore din 24. Astfel, va fi mai ușor ca pasagerii să semnaleze problemele cu care se confruntă.

„În urma situației create ca urmare a deciziei companiei Blue Air de a-și suspenda toate zborurile până pe data de 12 septembrie 2022, care a avut un amplu impact asupra pasagerilor români aflați în mișcare și blocați în mai multe aerporturi, în aceste zile, și ca urmare a solicitării premierului României ca Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) să monitorizeze îndeaproape întregul proces de repatriere a acestora, au fost luate primele măsuri, la nivelul instituției”, au transmis reprezentanții ANPC.

Cei ce se află în dificultate pot comunica situația în care se află, la orice oră din zi, în scris, prin SMS sau pe aplicația Whatsapp, la numărul de telefon 0040 745 999 111.

ANPC a transmis și o adresă oficială, cu caracter urgent, câtre compania Blue Air, prin care solicită prezentarea unei situații clare a tutror zborurilor anulate, pe toată perioadă anunțată, cu toate deciziile necesare pentru a se putea interveni.

Citește și: Horia Constantinescu, șeful ANPC, dă de pâmânt cu Blue Air: „Și-a bătut joc de consumatori / Au peste 700.000 de rezervări”. Procurorii, pe urmele companiei

Ce drepturi au pasagerii aflați în această situație

Potrivit prevederilor Regulamentului (CE) nr 261/2004 al Parlamentului European și al Consiliului din 11 februarie 2004, de stabilire a a unor norme de compensare și asistență a pasagerilor aflați în această situație, care au dreptul să li se ofere gratuit următoarele:

  • mese și băuturi răcoritoare, direct proporționale cu timpul și așteptarea.
  • cazare hotelieră: în cazul în care este necesară o ședere de una sau mai multe nopți sau în cazul în care este necesară o ședere suplimentară față de cea prevăzută de pasager.
  • transportul dintre aeroport și locul cazării.
  • pasagerii au dreptul la duoă apeluri telefonice gratuite și de a trmiite gratuit mesaje prin telex, fax sau e-mail.

Pasagerii curselor anulate au dreptul la rambursarea în termen de 7 zile a biletelor sau rerutarea către destinația prevăzută.

Citeșt și: CUTREMUR! Toate cursele Blue AIR din România au fost ANULATE! Guvernul a decis să trimită curse TAROM pentru românii blocaţi în străinătate. Număr unic la care pot apela