Preşedintele ANSVSA, despre CAUZA îmbolnăvirii copiilor, după ce au consumat lapte şi corn

Publicat: Vineri, 18 Martie 2016 16:42 // Actualizat: Vineri, 18 Martie 2016 16:43 // Sursa: romaniatv.net

Inspectorii sanitari veterinari vor continua controalele acolo unde copiii au avut toxiinfecții alimentare în urma consumului de lapte și corn de la școală, a anunțat președintele ANSVSA, Andrei Butaru. Acesta a precizat că o cauză a îmbolnăvirii ar putea fi felul în care produsele au fost manipulate de intermediari.

"În ceea ce privește "Laptele și conul", noi avem niște măsuri de control. Se face controlul la fabricație, acolo unde se pasteurizează laptele, la ambalare și pe toată rețeaua de depozitare. Depozitarea este de scurtă durată. Probleme apar acolo unde sunt intermediarii. Din controalele pe care le-am efectuat în săptămâna aceasta și le vom continua săptămânile următoare, zicem noi că din cauza unei manipulări proaste și a unei depozitări defectuoase pot să apară unele probleme la aceste lapte, care este un lapte pasteurizat înalt cu perioadă de valabilitate destul de mare. Am prelevat probe din mai multe locuri și în special de acolo de unde au apărut problemele. Nu avem acum buletine de analiză cu depășire de germeni pe laptele respectiv", a explicat președintele ANSVSA vineri într-o conferință de presă.

El a precizat că vor continua controalele în acest sens și săptămânile viitoare.

"Vom continua în săptămânile următoare, avem echipe formate să găsim soluții împreună cu cei care fac această acțiune. Acolo unde s-au găsit probleme, laptele a fost mai întâi pus sub sechestru sanitar veterinar. După ce s-au făcut analizele și buletinul de analize este negativ, nu putem să îl luăm", a spus Butaru.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
18 mar 16:58
... Inspectorii sanitari veterinari vor continua controalele acolo unde copiii au avut toxiinfecții...
1
EUR
4.8406
RON
08 Jul
noapte 14 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H