Preşedintele Armeniei, internat pentru complicaţii cardiace, după ce a fost diagnosticat cu Covid 19

Preşedintele armean Armen Sarkissian, bolnav de covid-19, a fost spitalizat vineri în urma unor complicaţii, anunţă preşedinţia, potrivit agenţiilor ruse de presă, relatează Reuters.

12 mart. 2021, 23:18
Preşedintele Armeniei, internat pentru complicaţii cardiace, după ce a fost diagnosticat cu Covid 19

Preşedintele Armeniei, în vârstă de 67 de ani, primeşte îngrijiri cu privire la tulburări cardiace, scrie presa locală, potrivit agenţiei ruse de presă Interfax,

Armen Sarkissian a refuzat joi să semneze un decret privind numirea unui nou şef al Statului Major al armatei, dup ce premierul Nikol Paşinian l-a destituit pe ultimul, în contextul unui conflict dur între şeful Guvernului şi militari.

Preşedintele Armeniei a refuzat propunerea premierului la şefia Statului Major

Premierul armean Nikol Paşinian a anunţat miercuri numirea unui nou şef al Statului Major al armatei după demisia predecesorului acestuia, aflat în centrul gravei crize politice cu care se confruntă Armenia în ultimele săptămâni, informează Agerpres.

La sfârşitul lui februarie, Nikol Paşinian a ordonat destituirea şefului Statului Major Onik Gasparian, acuzându-l de tentativă de lovitură de stat, după ce acesta din urmă ceruse demisia premierului. Ordinul lui a fost respins de două ori de către preşedintele Armen Sarkisian, înainte de a intra în cele din urmă în vigoare în mod automat, după 15 zile, aşa cum prevede legislaţia armeană.

Paşinian este acuzat de trădare de ţară de către opoziţie, după ce a acceptat în noiembrie un acord de pace propus de Moscova, acord care a consfinţit o înfrângere umilitoare în faţa Azerbaidjanului în regiunea separatistă Nagorno Karabah.

Manifestaţiile în care se cere demisia lui Nikol Paşinian s-au înmulţit de la sfârşitul lui februarie, mai ales după apelul lui Gasparian la demisia lui.

Miercuri, Paşinian „i-a cerut preşedintelui Armen Sarkisian să-l numească pe general-locotenentul Artak Davtian ca nou şef al Statului Major”, a declarat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a guvernului, Noune Ghevorghian. Preşedintele a refuzat semnarea decretului.

Citeşte şi: Efectele Brexit: Peste 730.000 de români au obţinut drept de rezidenţă în Regatul Unit al Marii Britanii