Preşedintele Asociaţiei Colectiv: Rog politicienii să nu facă azi politică! Singurii care au dreptul să facă politică suntem noi VIDEO

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010, Eugen Iancu, tatăl unuia dintre tinerii care şi-au pierdut viaţa în urma incendiului din clubul Colectiv, a făcut, duminică, un apel către televiziuni, dar mai ales către politicieni, ca, în ziua comemorării unui an de la tragedie, să nu facă politică, singurii care au acest drept fiind "victimele Colectiv".

30 oct. 2016, 09:23
Preşedintele Asociaţiei Colectiv: Rog politicienii să nu facă azi politică! Singurii care au dreptul să facă politică suntem noi VIDEO

„Rog astăzi televiziunile şi mai ales politicienii, indiferent de funcţia pe care o ocupă sau au ocupat-o, să nu facă politică. Astăzi, 30 octombrie, singurii care au dreptul să facă politică suntem noi, beneficiarii politicilor voastre de 26 de ani, noi, victimele Colectiv”, a scris Eugen Iancu pe Facebook.

Preşedintele Asociaţiei Colectiv GTG 3010 a invitat, din nou, cluburile din ţară să aprindă proiectoare, la ora 22.32, în memoria celor care şi-au pierdut viaţa.

 

Eugen Iancu: nu s-a dorit să se afle cauza reală a decesului

„Nu sunt specialist în arderi, în substante, dar în momentul în care o întreagă încăpere se aprinde în cateva secunde cu acea viteza, explicatiile ca s-a deschis usa, ca s-a oprit curentul, mi se par irelevante. În momentul in care de sambata dimineata ti se interzice plecarea, ti se spune ca absoult toti sunt netransportabili, cum Dumnezeu…din o suta si ceva toti, dar absolut toti sunt netransportabili. Apoi cand sunt trimisi din tara se transmite din toate spitalele din Europa unde copiii astia au plecat, se transmite sa ii trimita inapoi fara autopsie. De ce? Pentru ca se stia ca o autopsie acolo ar scoate la iveala absolut tot. Si nu ma refer la bacterii. Din punctul meu de vedere s-a dorit sa nu se afle cauza reala a decesului. Nu avem voie sa plecam, dupa o saptamana nu avem voie sa facem autopsiile in strainatate, autopsia copilului meu este facuta la misto pe romaneste, iar probele de aer sunt luate dupa aproape 4 luni. Am semne de intrebare. As vrea sa cred ca nu exista o minte in Romania care sa faca asa ceva, dar faptul ca nimeni nu ancheteaza aceasta cale, eu consider ca un procuror trebuia sa ancheteze, sa iasa sa spuna, da domne, poate a fost un nebun care a facut asa ceva”, a declarat Eugen Iancu, potrivit România TV.

„Duminică 30 octombrie, la ora 22.32, vom aprinde lumina la Colectiv. O rază va porni către infinit. Invit toate cluburile să aprindă proiectoare şi să le orienteze către cer”, este apelul lui Eugen Iancu.

Totodată, pe pagina Asociaţiei Colectiv GTG 3010 este reamintit faptul că duminică va fi dezvelit monumentul din Piaţa Bucur.

Citeşte şi:  UN AN de la #COLECTIV. Klaus Iohannis: O tragedie care a curmat vieţi, a schimbat destine şi a schimbat România

„Ne vedem la dezvelirea monumentului astăzi, 30.10.2016, ora 12.00, în Piaţa Bucur. Păstram vie amintirea celor 64 de îngeri!”, scrie pe pagina de Facebook a asociaţiei.

Un alt monument, ridicat în memoria victimelor din Colectiv din iniţiativa Arhiepiscopiei Bucureştilor, va fi sfinţit, duminică, în curtea bisericii Sfântul Nicolae – Broşteni, lăcaşul de cult cel mai apropiat de locul tragediei.

Ceremonia va avea loc la ora 11.30 şi va fi urmată, la ora 12.00, de slujba parastasului în faţa Clubului Colectiv, pentru toţi cei decedaţi în urma incendiului.

Slujba de sfinţire a monumentului şi parastasul vor fi oficiate de Preasfinţitul Părinte Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureştilor, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, potrivit Patriarhiei, arată News.ro.

Programul comemorărilor continuă, de la ora 14.00, cu un marş pe traseul Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Aleea Dealul Mitropoliei – Pod Şerban-Vodă – Splai Unirii – Bulevardul Mărăşeşti – Strada Bucur –  Piaţa Bucur – Clubul Colectiv.

De la ora 16.30 sunt programate concertele din cea de-a treia zi a festivalului caritabil organizat de Asociaţia Colectiv GTG 3010 la Berăria H.

Vor susţine recitaluri trupele: Compact, Talisman, Coma, Kempes, Metrock, Anton, Krypton Unplugged, Truda, Altar, Awake, Trooper, W3 4R3 NUMB3R5, Costi Cămărăşan Band, Florin Chilian, Bulletproof, Roadkillsoda, Fallen, Nexus, Hatemode, Gray Matters, 7 Semne.

Pe 30 octombrie 2015, formaţia rock Goodbye to Gravity îşi lansa cel de-a doilea album, ”Mantras of War”, printr-un concert în clubul Colectiv.

În urma incendiului care a izbucnit în clubul bucureştean şi-au pierdut viaţa patru dintre cei cinci membri ai trupei, alături de jurnalişti şi fani. În afara celor 64 de tineri decedaţi, peste 160 de oameni au fost răniţi în incendiu.