Preşedintele Asociaţiei „Cuţu, Cuţu” depune plângere penală împotriva conducerii ASPA

Preşedintele Asociaţiei "Cuţu, Cuţu", Marcela Pâslă, a depus luni o plângere penală la Parchetul General împotriva conducerii Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), pe care o acuză de neglijenţă în serviciu.

23 sept. 2013, 13:45
Preşedintele Asociaţiei „Cuţu, Cuţu” depune plângere penală împotriva conducerii ASPA

Marcela Pâslă a declarat că au fost constatate numeroase încălcări ale legii privind protecţia animalelor la adăposturile din Mihăileşti şi Pallady, respectiv boxe supraaglomerate, fără podele, fără cuşti, fără acoperiş şi castroane pentru mâncare, dispariţia tuturor câinilor aduşi în adăpost în toată perioada anterioară anului 2013, informează Agerpres.

De asemenea, ea a reclamat faptul că animalele nu sunt triate şi tratate medical corespunzător, iar Adina Ciurea, şefa de la ANSVSA, a refuzat să-i determine pe medici să acţioneze în conformitate cu legea şi să înceapă astfel tratarea animalele bolnave.

‘Mai avem o plângere împotriva şefilor ASPA, care ar fi vinovaţi de moartea acelui copil, prin neglijenţă în serviciu. Ei au avut tot timpul foarte mulţi bani şi puteau să scape Capitala de câini’, a spus Marcela Pâslă.

Printre neregulile constatate la ASPA, Pâslă a enumerat realizarea unui site de 100.000 lei, cumpărarea unor maşini, care nu sunt folosite pentru câini, ci pentru transportul celor din conducerea instituţiei, 500.000 euro destinaţi pentru reparaţii şi schimbat „câlţi şi robinete”.

În opinia sa, câinii care nu sunt agresivi ar trebui lăsaţi în continuare pe străzi, după ce au fost deparazitaţi şi sterilizaţi.